Dúfa, že sa zapáči novému trénerovi. Regenda hodnotí svoju sezónu v NHL pozitívne

Pavol Regenda.
Pavol Regenda. (Autor: TASR)
SITA|13. jún 2023 o 14:43

Odohral 14 zápasov a zaznamenal v nich gól a dve asistencie.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Pavol Regenda má za sebou prvú sezónu v Severnej Amerike, počas ktorej si zahral aj v NHL v drese tímu Anaheim Ducks.

V máji druhýkrát v kariére reprezentoval Slovensko na seniorských majstrovstvách sveta, na turnaji vo fínskom Tampere a lotyšskej Rige zaznamenal dva góly a dve asistencie v siedmich zápasoch.

Nebol úplne fit

V rozhovore pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) priznal, že nebol zdravotne úplne v poriadku.

"Bola to dlhá a veľmi zaujímavá sezóna. Trápila ma choroba a nevedel som sa z toho vyliečiť ani počas majstrovstiev sveta.

Bolo to teda dlhé a vyčerpávajúce. Stále sa z toho dostávam, ale v hlave už mám nový ročník. Mojím cieľom bude opäť prebojovať sa do hlavného tímu Anaheimu," vyhlásil 23-ročný Michalovčan.

Za "káčerov" odohral 14 stretnutí s bilanciou gól a dve prihrávky. V nižšej AHL absolvoval 50 duelov za San Diego Gulls so ziskom 25 bodov (13+12).

Regenda si strelením gólu v profilige splnil sen, no druhá sezóna v zámorí bude podľa neho ešte väčšia výzva.

Pavol Regenda drží puk, s ktorým strelil svoj prvý gól v NHL.
Pavol Regenda drží puk, s ktorým strelil svoj prvý gól v NHL. (Autor: Twitter Anaheim Ducks)

Od svojho zamestnávateľa už dostal inštrukcie ohľadom toho, na čo sa má zamerať v letnej príprave.

"Som fyzicky ťažší hokejista a silovo som na tom fajn. Chcú odo mňa ešte popracovať viac na dynamike. Hokejovo chcem pokračovať v tom, čo som robil.

Myslím si, že v závere majstrovstiev sveta som hral presne to, čo som mal. Ešte vylepšiť tú dynamiku a bude to super," vysvetlil bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu.

Čakal, že to bude náročnejšie

Pavol Regenda hodnotí prvý ročník za oceánom pozitívne. "Naozaj som si užil každý zápas v NHL. Ak mám byť úprimný, tak som čakal, že to bude ešte ťažšie.

Keď však hráte s dvadsiatimi výbornými hokejistami, tak sa musíte cítiť výborne. Rýchlostne som nezaostával.

Chce to už len nazbierať skúsenosti a robiť detaily, ktoré odo mňa vyžadujú," myslí si slovenský reprezentant, ktorého bude viesť v tíme Ducks nový tréner Greg Cronin.

"Zatiaľ som o ňom počul iba dobré veci. Hádam ma bude mať rád a dá šancu mladým hráčom. V Anaheime totiž prebieha prestavba a to je pre nás mladších príležitosť," doplnil krídelník.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slováci v NHL»Dúfa, že sa zapáči novému trénerovi. Regenda hodnotí svoju sezónu v NHL pozitívne