Sťahuje sa hviezda. DeBrincat si vydupal prestup, získal ho Detroit

Alex DeBrincat.
Alex DeBrincat. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|10. júl 2023 o 06:54

Ottawa získala Dominika Kubalíka.

DETROIT, OTTAWA. Hovorilo sa o tom už pomerne dlhú dobu, no oficiálnu podobu dostal tento prestup 10 dní po otvorení trhu s voľnými hráčmi. V rámci NHL bol vymenený perspektívny forvard Alex DeBrincat.

Ottawu mení za Detroit. Red Wings ho získali za útočníka Dominika Kubalíka, obrancu Donovana Sebranga, podmienečnú voľbu v prvom kole budúcoročného draftu a voľbu vo štvrtom kole toho istého draftu.

S obmedzene voľným hráčom sa hneď dohodli na novom kontrakte. Ten potrvá štyri roky a ročne si v priemere zarobí 7 875 000 dolárov. Medzi rokmi 2024-2027 si bude môcť vybrať 16 klubov, kam ho "červené krídla" v prípade prestupu nemôžu poslať.

Americký snajper strávil v tíme Senators len jednu sezónu. V 82 stretnutiach zaznamenal 66 (27+39) bodov. Následne odmietol predĺžiť zmluvu a vydupal si trejd.

"Senátori" priviedli presilovkového špecialistu Dominika Kubalíka. Čech nastrieľal v minulej sezóne 20 bodov a pridal 25 prihrávok. Zaujímavosťou je, že Kubalík s DeBrincatom spolu do roku 2022 hrávali v Chicagu.

Obranca Sebrango hrával v minulej sezóne v AHL i ECHL. V minulosti si vyskúšal druhú najvyššiu slovenskú ligu, keď odohral päť zápasov za Levice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sťahuje sa hviezda. DeBrincat si vydupal prestup, získal ho Detroit