Brankársky hrdina nemá zmluvu. Strhne sa oňho bitka?

Adin Hill.
Adin Hill. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
Oh my Hockey|20. jún 2023 o 07:55

Jeho prioritou je zostať vo Vegas.

VEGAS. Minulý august bola jeho hodnota nízka - len štvrté kolo draftu. Po poslednom play-off sa však zdvihne.

Stanley Cup vyhral v roku 2023 z pozície brankára Adin Hill. Nečakaný hrdina napísal zaujímavý príbeh v drese Vegas Golden Knights.

Momentálne oslavuje, no musí myslieť aj na budúcnosť. Nemá kontrakt na ďalší ročník a ak ho nepodpíše do 1. júla, stane sa neobmedzene voľným hráčom.

"Budeme sa snažiť, aby zostal vo Vegas. To je vždy naším cieľom, keď sa niekomu v pôsobisku páči," prezradil pre The Athletic brankárov agent Gerry Johansson.

"Sledujeme aj všetko ostatné, ale ak sa nám podarí podpis vo Vegas, bolo by to najlepšie, nie?"

Dvadsaťsedemročný Kanaďan si môže zažiadať o vyšší kontrakt. V posledných dvoch sezónach si zarábal 2 175 000 dolárov na rok.

Golden Knights majú pred budúcou sezónou zmluvne zaistených dvoch brankárov. Robin Lehner vynechal celý ročník pre zranenie a jeho zdravotný stav je záhadou. Logan Thompson by mal byť ich budúcou jednotkou.

Hill odchytal v poslednom ročníku 27 stretnutí v základnej časti. Udržal si v nich 91,5-percentnú úspešnosť zásahov pri priemere 2,5 inkasovaných gólov na zápas. V play-off zaskočil za zraneného Laurenta Brossoita a v 16 dueloch zaznamenal 93,2-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 2,17 inkasovaných gólov na zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brankársky hrdina nemá zmluvu. Strhne sa oňho bitka?