Sýkora je hrozba, hovorí expert. Drie ako ťažný kôň

Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers.
Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers. (Autor: Twitter New York Rangers)
Oh my Hockey|30. júl 2024 o 07:21

Jeho energia je nákazlivá, znie z New Yorku.

NEW YORK. Do NHL sa dá dostať rôznymi spôsobmi. Prvoradé však je, že bez driny to nepôjde.

New York Rangers sa nemusia báť, že by bol jeden z ich talentov Adam Sýkora lenivý. Naopak, tvrdo drie a sám často hovorí, že práve miesto v zostave Blueshirts je jeho hnacím motorom.

Jeho energia, ktorú prenáša na ľad, nezostala nepovšimnutá ani v zámorí.

"Zakaždým, keď vstúpi na ľad, viete, že od neho dostanete úplné nasadenie. Slovenský útočník je pre súpera hrozba a maká tvrdšie ako všetci ostatní. Rád forčekuje a získava puky všade na ľade," opísal ho expert magazínu The Hockey News Tony Ferrari.

Jeho útočný potenciál je azda jediným otáznikom, pre ktorý sú odborníci v prípade Sýkoru s predpoveďami opatrnejší. Ferrari ho však opísal ako "ťažného koňa" práve pre štýl, akým hrá a verí, že by si v NHL mohol nájsť konzistentnosť v produkovaní ofenzívy.

K tomu do šatne vnáša pozitívnu energiu. Práve jeho povaha bola jedným z dôvodov, prečo po ňom Newyorčania siahli v druhom kole draftu 2022.

"Je to chalan, ktorý každý deň prichádza na ľad s úsmevom na tvári a nákazlivou energiou, ktorá sa šíri po celej kabíne," opísal ho riaditeľ oddelenia pre vývoj hráčov Rangers Jed Ortmeyer.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sýkora je hrozba, hovorí expert. Drie ako ťažný kôň