Sýkora takmer zranil hviezdu. Písal mu nespokojný fanúšik, Slovák mu odpovedal

Adam Sýkora v drese New York Rangers.
Adam Sýkora v drese New York Rangers. (Autor: Twitter New York Rangers)
Oh my Hockey|23. sep 2022 o 12:00

Adam Sýkora opäť ukázal, že je dobre vychovaný.

NEW YORK. Na začiatku prípravného kempu klubu New York Rangers zaujal slovenský mladík Adam Sýkora. Útočník hýril aktivitou a hral s typickou energiou.

Podarilo sa mu dokonca streliť gól brankárovi Igorovi Šesťorkinovi. S hviezdou sa raz stretol aj fyzicky a nemuselo to dopadnúť dobre.

Počas jednej akcie osemnásťročný Slovák nestihol dobrzdiť. Nešťastne preto narazil do Šesťorkina, čerstvého víťaza Vezinovej trofeje.

Podľa reportérky Mollie Walkerovej dal brankár jasne najavo, že sa mu tento moment nepáčil. Po bolestivej zrážke si kontroloval zuby. Sýkora mu gestom ihneď ukázal, že sa ospravedlňuje.

Aj na sociálnych sieťach bola vidieť nespokojnosť fanúšikov Rangers. Ruský brankár je najdôležitejší hráč mužstva a vlani mal leví podiel na tom, že sa prebojovalo až do konferenčného finále.

Jeden z fanúšikov sa rozhodol mladíkovi napísať na sociálnej sieti Instagram. "Na Igora nesiahaj, vďaka," znela jeho správa.

Sýkora mu odpísal. Ospravedlnil sa slovami: "Áno, viem, nechcel som, ospravedlnil som sa mu asi päťkrát, prepáčte."

Na to mu fanúšik okamžite odpísal: "Odteraz si môj nový obľúbený hráč. Veľa šťastia."

Sýkora sa poďakoval a odkázal, že si to váži.

Konverzácia bola zverejnená na sociálnej sieti Twitter, kde sa stretla s negatívnymi reakciami.

Väčšina diskutujúcich sa Sýkoru zastala a odkázala iniciátorovi, aby mladíka prestal obviňovať z nehody a psychicky ho deptať.

Sýkora spolu s inými mladými talentovanými hráčmi odohral za Rangers dva zápasy proti Philadelphii. Vybojoval si pozvánku na hlavný predsezónny kemp.

Nasledujúcu sezónu by mal odohrať v extraligovej Nitre. "Jazdci" si ho vybrali v druhom kole posledného draftu zo 63. pozície.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sýkora takmer zranil hviezdu. Písal mu nespokojný fanúšik, Slovák mu odpovedal