Ružička podľa experta môže ešte zabojovať o miesto v prvom tíme Calgary

Slovenský hokejista Adam Ružička v drese Calgary Flames.
Slovenský hokejista Adam Ružička v drese Calgary Flames. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. júl 2023 o 15:51

S tímom Calgary Flames má zmluvu aj na budúcu sezónu.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový útočník Adam Ružička z tímu Calgary Flames v zámorskej NHL bude musieť v tréningovom kempe bojovať o čo najlepšiu pozíciu v kádri v sezóne 2023/2024.

Podľa Roberta Munnicha z portálu Flames Nation je viacero možností, ako s ním tréneri môžu naložiť. Očakáva však, že skončí vo štvrtom útoku na poste ľavého krídelníka.

Dvadsaťštyriročný Bratislavčan nedostával v ostatnej sezóne dosť priestoru od trénera Darryla Suttera na to, aby naplno ukázal svoj potenciál.

V základnej časti odohral 44 z 82 zápasov a nazbieral v nich 20 bodov (6+14). V zmluve má ešte jeden rok s platom 762 500 dolárov.

"Zatiaľ nedostal šancu hrať dlhšie v NHL na jednej pozícii. Pri najlepšom môže byť center alebo krídelník v prvých troch útokoch.

Má na to, aby hrával pravidelne v NHL. Je robustný, má šikovné ruky a vysokú hokejovú inteligenciu. Dobré číta hru a dokáže ju tvoriť, keď dostane príležitosť a má pri sebe dobrých hráčov," myslí si expert.

Ružičkove slabé stránky sú podľa Munnicha nevyrovnanosť výkonov a to, že nehrá vždy naplno. "V jednom zápase patrí k najlepším hráčom na ľade a získa dva body, no v ďalších troch je neviditeľný.

Musí tiež lepšie využívať svoju postavu vo svoj prospech. Mohol by si lepšie pokrývať puky, napádať súperov pri rozohrávke a hrať tvrdšie vo vlastnom obrannom pásme," vysvetlil odborník, ktorý vidí tri scenáre pre Slováka v budúcej sezóne.

Buď mu dá Calgary ďalšiu poriadnu šancu v prvom tíme, alebo sa ho zbaví výmenou či umiestnením na waiver listinu nechránených hráčov.

Na základe súčasného kádra tímu Calgary Flames sa Munnichovi ťažko odhaduje, aká budúcnosť čaká na Ružičku v kanadskom klube.

"Musí zažiť perfektný kemp a dúfať, že nastanú ďalšie hráčske výmeny alebo sa niekto zraní počas sezóny. Ak sa nič z toho nestane, bude mať problém presadiť sa v tíme.

Dúfam, že si ho Flames nechajú a dajú mu v kempe šancu vybojovať si miesto v prvých troch útokoch. Myslím si, že Ružička môže byť dobrý hráč, keď bude hrať s dobrými spoluhráčmi a bude mať voľnosť, aby mohol tvoriť hru," dodal expert.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ružička podľa experta môže ešte zabojovať o miesto v prvom tíme Calgary