Lukošik odohral zápas, na ktorý nezabudne. Puk si však neodložil

Radosť hokejistov Slovana Bratislava.
Radosť hokejistov Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|30. apr 2022 o 11:55

Premiérový gól v extralige ho stál 50 eur.

BRATISLAVA. Výnimočné pocity prežíval po piatom finálovom zápase play off Tipos extraligy 20-ročný útočník Adam Lukošik.

Mladý hokejista Slovana Bratislava strelil v piatok proti Nitre (3:1) svoj premiérový gól v najvyššej súťaži, ktorý sa navyše ukázal byť víťazný.

Lukošikov moment prišiel v 27. minúte, keď ho vysunul do šance Milan Kytnár a mladík zo štvrtého útoku "belasých" zblízka zavesil na 2:0.

"Videl som, že Suky (Jakub Sukeľ, pozn. red.) to tam krásne predĺžil po mantineli a Kyťo (Milan Kytnár) za tým šliapal. Snažil som sa neurobiť ofsajd. Kyťo mi to krásne hodil a ja už som len vystrelil na bránku. Gól mi o kúsok zlepšil náladu.

Som rád, že to tam padlo a že som pomohol mužstvu k víťazstvu," vyznal sa rodák z Prešova, ktorý je v Slovane od sezóny 2018/2019.

Nádejný center prešiel v bratislavskom klube mládežníckymi kategóriami a od minulého ročníka začal dostávať priestor v A-tíme.

Na piatkový duel bude dlho spomínať. Aj vďaka jeho presnému zásahu vybojoval Slovan kľúčový tretí bod v sérii a v nedeľu má pod Zoborom prvú možnosť ukončiť sériu a získať svoj prvý majstrovský titul po desiatich rokoch.

"Na tento zápas nikdy nezabudnem. Bol to výborný zápas a som rád, že sme ho vyhrali. Dôležité bolo, že sme sa nenechali vylučovať.

Dodalo nám to energiu, dali sme dôležité góly. Víťazstvo nám dodá sebavedomie, v nedeľu ideme do Nitry sériu ukončiť," vyhlásil Lukošik.

Puk, ktorý pripomína strelený gól, si neodložil na pamiatku. Má čestné miesto, brankár Anthony Peters ho umiestnil na špeciálnu play off dosku v šatni.

Je na nej vyobrazený majstrovský pohár a 12 výrezov, ktoré symbolizujú počet víťazstiev potrebných na titul. Puk z Lukošikovho gólu zaujal pozíciu číslo 11.

"Je o to cennejší, že je na doske," tešil sa Lukošik. Za strelený gól musel zaplatiť:

"Dali mi dole nejaké peniažky. Stálo ma to 50 eur. Budú to určite moje najlepšie minuté peniaze. Použijeme ich pri oslavách titulu, verím, že sa začnú už v nedeľu. Som rád, že som mohol aspoň takto pomôcť mužstvu."

Lukošikova štvrtá formácia podala v piatok vynikajúci výkon a aj jej zásluhou Slovan vedie vo finálovej sérii 3:2 na zápasy:

"Sadli sme si. Hrali sme väčšinou v súperovom pásme. Som veľmi rád, že nám to klapalo. Verím, že dostanem šancu aj v šiestom zápase, je to na tréneroch. Urobím všetko pre tím."

Slovan už dokázal vo finálovej sérii raz v Nitre vyhrať, ďalší triumf by bol zlatý: "Najdôležitejšie bude, aby sme sa v Nitre vyvarovali vylúčení. Treba zostať na puku a hrať v súperovom pásme."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Lukošik odohral zápas, na ktorý nezabudne. Puk si však neodložil