Nečakaný návrat, píšu Rusi. Liška bude pokračovať v KHL

Adam Liška.
Adam Liška. (Autor: TASR)
Sportnet|30. jún 2022 o 11:49

Adam Liška predĺžil kontrakt s ruským tímom Severstaľ Čerepovec.

ČEREPOVEC, BRATISLAVA. Po Christiánovi Jarošovi (Avangard Omsk), Michaovi Čajkovskom (Sibir Novosibirsk), Patrikovi Rybárovi (Spartak Moskva) a Michalovi Krištofovi (Vladivostok) bude v nasledujúcej sezóne ruskej KHL pôsobiť ďalší Slovák. Bratislavský rodák Adam Liška predĺžil kontrakt v Severstali Čerepovec o ďalší rok.

Liška zaznamenal v minulej sezóne 21 bodov (9+12) v 54 zápasoch. V Čerepovci zostával podľa informácií ruských médií s Liškom aj švédsky obranca Robin Press, ktorý v minulej sezóne dosiahol 18 bodov (3+8) v 47 zápasoch.

Portál Vesti píše o nečakanom návrate. Po ruskej invázii na Ukrajinu vo februári tohto väčšina legionárov totiž KHL opustila alebo sa tam už nevrátili. Zo slovenských hokejistov, ktorí pôsobili v KHL v minulej sezóne, nebude pokračovať v Rusku Peter Cehlárik (podpísal švajčiarskemu Zugu) ani Marek Hrivík (ešte pred vypuknutím vojny sa dohodol s Leksandom).

Mnohí legionári, ktorí budú aj naďalej pôsobiť v ruskej lige, čelia kritike, keďže sa môžu stať predmetom ruskej propagandy.

"Chamtivosť ľudí oslepuje. Rusi sa snažia získať čo najviac hráčov zo zahraničia, aby svetu ukázali, že tam chcú ísť. Aj z toho dôvodu výrazne zvyšujú ponuky na legionárov," povedal pre Sportnet fínsky manažér Elmo Aittola, ktorý pôsobil na Slovensku v Michalovciach a Spišskej Novej Vsi.

Fínsky a Švédsky hokejový zväz deklarovali, že hráčov, ktorí podpísali zmluvy v KHL po 24. februári (začiatok ruskej invázie na Ukrajine), nezavolajú do reprezentácie.

Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) neodhodlalo, ale ani Český zväz ľadového hokeja k takému kroku zatiaľ nepristúpili.

„Neuvažovali sme zatiaľ nad tým. Uvidíme, aká bude situácia v novembri. Dúfame, že sa všetko urovná a pozitívne zmení, aby sme takéto veci vôbec nemuseli riešiť,“ povedal nedávno prezident SZĽH a zároveň generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Nečakaný návrat, píšu Rusi. Liška bude pokračovať v KHL