Barkov bude chýbať Floride pár týždňov, zápasy v domácom Fínsku by mohol stihnúť

Aleksander Barkov.
Aleksander Barkov. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. okt 2024 o 12:17

V útoku ho nahradil Lundell.

MIAMI. Fínskeho hokejistu Aleksandra Barkova z Floridy Panthers v NHL vyradilo z hry zranenie v dolnej časti tela na približne 2-3 týždne.

Dvadsaťdeväťročný center nedohral piatkový zápas s Ottawou Senators po tom, čo v súboji o puk s Timom Stutzlom narazil do mantinelu.

Barkov pri odchode z ľadu vôbec nezaťažil pravú nohu. Tréner Paul Maurice však verí, že sa kapitán "panterov" stihne vrátiť do akcie ešte pred zápasmi proti Dallasu Stars v rámci NHL Global Series 2024 Finland presented by Fastenal, ktoré sa uskutočnia 1. - 2. novembra.

"Myslíme si, že jeho rekonvalescencia potrvá približne 2-3 týždne. Je to silný hráč a táto nútená prestávka prišla v správnom čase. Veríme, že sa stihne vrátiť ešte pred Global Series vo Fínsku," uviedol Maurice podľa portálu nhl.com.

Barkov sa stal v minulej sezóne s 22 bodmi v 24 zápasoch play off o Stanleyho pohár najproduktívnejším hráčom tímu a výrazne sa podieľal na historickom zisku pohára.

V prvej formácii ho v nedeľnom zápase s Buffalom Sabres nahradil Anton Lundell, ktorý sa posunul do stredu k Eetu Luostarinenovi a Samovi Reinhartovi.

"Kedykoľvek Barkov vypadne z našej zostavy, dáme túto formáciu opäť dokopy," dodal Maurice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Barkov bude chýbať Floride pár týždňov, zápasy v domácom Fínsku by mohol stihnúť