Hingisová je nadšená zo svojho návratu. Je to ako sen, vraví

(Autor: SITA/AP)
Andrej Bučko|1. feb 2016 o 19:25

Martina Hingisová akoby sa od tenisu nevedela odlúčiť. Po druhom comebacku je opäť jednotkou vo štvorhre. S Indkou Saniou Mirzovou vyhrali tri grandslamové trofeje za sebou a ťahajú šnúru 36 zápasov bez prehry.

V pätnástich vyhrala prvý grandslamový titul a v sedemnástich už bola svetovou jednotkou. Martina Hingisová dobyla tenisový svet už ako tínedžerka.

Päťnásobná grandslamová víťazka však po operácii ľavého členka v máji 2002 bojovala so zdravotnými problémami a tri roky nehrala.

O prvý návrat sa pokúsila v roku 2006 a postupne sa dostala až na šieste miesto na svete. Zmena technológie, prevaha Williamsových a fyzický silový tenis konkurencie jej nedovolili ísť vyššie.

V novembri 2007 ohlásila definitívny koniec kariéry.

Dala sa na komentovanie v televízii, na trénerskú dráhu, jazdila na koni. Pracovala vo francúzskej akadémii Mouratoglou s juniorkami.

Návrat s Hantuchovou nemal úspech

Tenis a atmosféra na grandslamových turnajoch jej chýbali. V roku 2013 sa rozhodla skúsiť aspoň štvorhru.

S partnerkou Danielou Hantuchovou sa však nedostala ďalej než do druhých kôl s bilanciou 3:5.

Neskôr hrala so Sabine Lisickou a s Taliankou Flaviou Pennettovou. Hingisová sa posúvala čoraz vyššie.

V Indian Wells v roku 2015 prvýkrát nastúpila po boku Sanie Mirzovej a okamžite dominovali bez straty setu. Začala sa ich spanilá jazda.

Odkedy hrajú spolu, majú bilanciu 69:7! A z posledných 36 zápasov neprehrali ani jeden. V Melbourne vyhrali ďalší titul, ktorý bol pre Hingisovú už 53. vo WTA a 16. grandslamový.

Sania dáva forhendy ako Serena

Ak vyhrajú v Paríži Roland Garros, budú

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hingisová je nadšená zo svojho návratu. Je to ako sen, vraví