Higuaínovi som hovoril, že dá gól, vraví jeho spoluhráč

(Autor: Twitter)
TASR|30. okt 2016 o 09:10

Gonzalo Higuaín rozhodol v šlágri Serie A o víťazstve Juventusu nad svojim bývalým klubom SSC Neapol.

TURÍN. Futbalisti Juventusu Turín potvrdili pozíciu lídrov talianskej Serie A. V sobotňajšom šlágri jedenásteho kola zdolali SSC Neapol 2:1.

Ústrednou postavou súboja medzi úradujúcim šampiónom a vicemajstrom bol Gonzalo Higuaín, ktorý skóroval proti svojmu bývalému klubu.

Jeho zásah zo 71. minúty sa napokon ukázal ako víťazný.

Argentínčan v uplynulej sezóne nastrieľal v drese Neapola tridsaťšesť gólov, čím prekonal šesťdesiatšesť rokov starý ligový rekord.

Počas leta rozosmutnil fanúšikov SSC, keď za rekordných deväťdesiat miliónov eur prestúpil do Juventusu.

V sobotu si dvadsať minút pred koncom nabehol na odrazenú loptu a z hranice šestnástky prepálil všetko čo mu stále v ceste.

Presný zásah na znak rešpektu voči svojmu bývalému klubu neoslavoval. "Už pred zápasom som mu povedal, že dá gól. Som rád, že mi moja predpoveď vyšla. V tejto sezóne hrá Gonzalo za nás. Veľké zápasy rozhodujú veľkí hráči," povedal na adresu Higuaína obranca Leonardo Bonucci, ktorý v päťdesiatej minúte po rohovom kope otvoril skóre stretnutia.

Juventus má na čele tabuľky dvadsaťsedem bodov. AS Rím zaostáva o päť bodov, ale má nedeľňajší zápas na ihrisku Empoli k dobru. "Ak by sme remizovali, AS nás pravdepodobne bodovo dostihne. Ale to sa nestane. Navyše, pred Neapolom už máme sedembodový náskok," vravel tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

Jeho náprotivok na lavičke SSC Maurizio Sarri sa pred zápasom vrelo s Higuaínom zvítal. "Aj keď ste na svoje dieťa nahnevaný, stále ho milujete. Gonzalo mi nikdy neurobil nič zlé. Jeho prestup do Turína ma nepotešil, ale stále je to osoba, ku ktorej mám blízky vzťah. A myslím, že rovnako tomu bude aj za desať rokov."

Gonzalo Higuaín zdraví fanúšikov po góle do siete Neapola.
Gonzalo Higuaín zdraví fanúšikov po góle do siete Neapola. (Autor: TASR/AP)

Kapitán SSC Marek Hamšík hral do 82. minúty. Na ihrisku ho vystriedal Omar El-Kaddouri. Ako uviedol pre svoj oficiálny web, jeho mužstvo ukázalo slušnú hru.

"Súpera sme mali dobre prečítaného, ničím nás neprekvapil. Ukázali sme slušnú hru, herne to bolo v poriadku. Bol to vyrovnaný duel, nám chýbalo trošku šťastia. Futbal je aj o chybách. My sme ich urobili a domáci nás za ne potrestali. Škoda, v Turíne sme mali bodovať," vravel slovenský reprezentant.

Oba kluby čaká na budúci týždeň pôsobenie v Lige majstrov. Juventus hostí doma Lyon, Neapol cestuje do Istanbulu na súboj proti Besiktasu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Higuaínovi som hovoril, že dá gól, vraví jeho spoluhráč