Heroický návrat do zápasu. Najlepšieho bojovníka UFC knokautoval v hodine dvanástej

Leon Edwards knokautoval Kamaru Usmana v poslednej minúte zápasu.
Leon Edwards knokautoval Kamaru Usmana v poslednej minúte zápasu. (Zdroj: MMAJunkie.)
Daniel Stankovič|21. aug 2022 o 07:39

Koniec, aký očakával iba málokto.

SALT LAKE CITY. Historický návrat do zápasu. Aj takto by sa dal opísať fenomenálny kop Leona Edwardsa na hlavu jednotky UFC Kamaru Usmana v poslednej minúte.

Napriek nie príliš priaznivému priebehu päťkolového súboja našiel nakoniec Edwards dostatok síl, aby prekvapil prítomných divákov aréne Vivinit.

Usmana uspal tvrdým kopom na hlavu, vďaka čomu sa stal novým kráľom vo váhe do 77 kilogramov.

Aby toho nebolo málo, v takmer desaťročnej kariére nigérijského zápasníka je iba druhým bojovníkom, ktorý kedy porazil Usmana v dueli pod pravidlami MMA.

Duel mohol pritom poľahky skončiť v rukách suverénnej jednotky americkej organizácie naprieč všetkými váhovými kategóriami.

Tridsaťpäťročnému Usmanovi sa s výnimkou prvej päťminútovky darilo brániť náznaky šancí Edwardsa, k čomu skvelo kombinoval svoju typickú hru na zemi a v postoji.

Stačila malá nepozornosť a všetko bolo ináč. Rodák z Jamajky výhrou oplatil Usmanovi porážku z decembra 2015.

Zaujímavosťou je fakt, že pred vzájomným súbojom sa Edwards nepostavil proti najznámejším menám americkej ligy.

„Usman bol pár sekúnd od udržania si titulu weltrovej divízie, ale stačil jeden neuveriteľný kop na hlavu od Leona Edwardsa a všetko sa zmenilo!

Skvelé, Jamajka má ďalšieho kráľa UFC. Vo vzduchu cítim závan trilógie,“ napísal na Twitter krátko po šokujúcom obrate zápasu šampión bantamovej váhy UFC Aljaman Sterling.

„Všetci ste o mne pochybovali, každý hovoril, že to nedokážem. Pozrite sa na mňa v tejto chvíli. Najlepší bojovník naprieč všetkými váhami dostal poriadnu ranu do hlavy,“ uvedol po zisku titulu emóciami zaplavený Edwards.

Tridsaťročný zápasník, ktorý sa narodil a žil do svojich deviatich rokov na Jamajke sa v mladosti potýkal s tvrdým životom prisťahovalca vo Veľkej Británii.

Keď mal Edwards trinásť rokov jeho otca zastrelili v miestnom klube v Birminghame. Zápasník s prezývkou Rocky nasledujúce roky strávil na ulici, kde nemal ďaleko od toho, aby sa dostal do väzenia.

V sedemnástich rokoch ho zachránili zmiešané bojové umenia. Edwards sa vydal na cestu, ktorá sa mu dnes v klietke v dominantým šampiónom Kamaru Usmanom mnohonásobne zúročila.

Z chudobného chlapca sa Edwards vypracoval na jednotku váhy do 77 kilogramov v prestížnej UFC.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Heroický návrat do zápasu. Najlepšieho bojovníka UFC knokautoval v hodine dvanástej