Najlepším brankárom NHL sa stane jeden z trojice Hellebuyck, Rinne a Vasilevskij

V Tampe je zatiaľ jasnou jednotkou Andrej Vasilevskij. Budaj neodchytal ani minútu v novej sezóne NHL.
V Tampe je zatiaľ jasnou jednotkou Andrej Vasilevskij. Budaj neodchytal ani minútu v novej sezóne NHL. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. apr 2018 o 11:34

Víťaz bude známy v júni.

NEW YORK. Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára severoamerickej hokejovej NHL 2017/2018 získa jeden z trojice Connor Hellebuyck, Pekka Rinne, Andrej Vasilevskij. Mená finalistov zverejnil oficiálny web profiligy.

Hellebuyck z Winnipegu Jets a Vasilevskij z Tampy Bay Lightning sú finalistami premiérovo, Rinne z Nashvillu Predators má na konte dve druhé (2010/2011, 2014/2015) a jedno tretie miesto (2011/2012).

Víťaz bude známy 20. júna, galavečer sa ukutoční v Las Vegas.

Tridsaťpäťročný Fín Rinne v základnej časti pomohol svojmu tímu k 42 víťazstvám, viac spomedzi gólmanov mali na konte iba Hellebuyck a Vasilevskij (po 44).

Aj Rinneho zásluhou Nashville premiérovo získal Prezidentskú trofej za triumf v základnej časti.

V priemere inkasoval Rinne 2,31 gólu na zápas, dosiahol úspešnosť zákrokov 92,7 percenta. Osemkrát si udržal čisté konto, po boku Vasilevského v tejto štatistike bol na čele NHL.

Dvadsaťštyriročný Američan Hellebuyck dosiahol úspešnosť zákrokov 92,4 percenta, v priemere inkasoval 2,36 gólu na zápas.

Dvadsaťtriročný Rus Vasilevskij s úspešnosťou zákrokov 92,0 percenta pomohol Lightning z Tampy k najlepšej základnej časti v klubovej histórii. V priemere inkasoval 2,62 gólu na zápas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najlepším brankárom NHL sa stane jeden z trojice Hellebuyck, Rinne a Vasilevskij