Hejkovej sedem statočných takmer skolilo silný Jekaterinburg

Natália Hejková.
Natália Hejková. (Autor: SITA)
SITA|6. nov 2014 o 11:31

Pražskému tímu chýbalo v eurolige viacero opôr, i tak s favoritom celej súťaže dlho viedol. "Sme veľmi sklamaní, lebo sme boli skutočne blízko víťazstva," vravela slovenská trénerka USK Praha.

PRAHA. Viac než tri štvrtiny basketbalistky ZVVZ USK Praha pod taktovkou Natálie Hejkovej viedli na favorizovaným Jekaterinburgom v stredajšom stretnutí Euroligy. Dramatickú bitku s ruským veľkoklubom však napokon prehrali - 71:77.

Slovenská trénerka sa musela zaobísť bez trojice zahraničných opôr Danielle Robinsonová, Kia Vaughnová a Ivana Matovičová, točila iba sedem hráčok (v zápise ich mala desať). Pražanky však predsa favoritovi dlho vzdorovali.

"Naša skupina je veľmi ťažká a každá takáto prehra je dvojnásobne smutná. My sme veľmi sklamaní, lebo sme boli skutočne blízko víťazstva. Proti Jekaterinburgu treba využiť takúto šancu. V závere nám však chýbali sily a nepremieňali sme strely z diaľky proti zónovej obrane súpera. Verím, že s Danielle a Kiou by sme vyhrali," komentovala na klubovom webe Natália Hejková.

USK viedol nad UMMC 39:26 a v 34. minúte ešte 63:62. Záver však patril súperkám.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Hejkovej sedem statočných takmer skolilo silný Jekaterinburg