Prvý týždeň padne za obeť. Nitra v závere prípravy proti Viedeň i Bratislava Capitals

Hokejisti HK Nitra.
Hokejisti HK Nitra. (Autor: TASR)
TASR|3. aug 2021 o 01:30

HK Nitra začal prípravu na sezónu 2021/2022.

NITRA. Hokejisti HK Nitra začali spoločnú prípravu na ľade na zimnom štadióne v leviciach, keďže ľadová plocha bude v Nitra aréne pripravená v závere týždňa.

Tréner Antonín Stavjaňa mal k dispozícii aj dvojicu kanadských legionárov, naopak pre reprezentačné povinnosti na Hlinka Gretzky cupe chýbali mládežnícki reprezentanti.

Káder HK Nitra

Brankári: David Honzík (ČR), Matt O´Connor (Kan.), Jozef Žilinec

Obrancovia: Martin Bodák, Branislav Mezei, Šimon Nemec, Miroslav Pupák, Ivan Švarný, Martin Vitaloš, Juraj Štefanka ml., Samuel Socha

Útočníci: Filip Bajtek (ČR), Jozef Baláž, Samuel Buček, Michael Drábek, Adrián Holešinský, Tomáš Hrnka, Ondrej Molnár, Mário Múčka, František Ridzoň, Adam Rockwood (Kan.), Adam Sýkora, Marek Tvrdoň, Róbert Varga, Martin Volko (skúška)

Príchody: David Honzík (Litvínov), Jozef Baláž (Vítkovice), Samuel Buček (Slovan Bratislava), Adam Rockwood (Ilves Tampere), Róbert Varga (Topoľčany), Martin Volko (TUTO Hockey)

Odchody: Marek Slovák (Košice), Andrej Kollár (Brno), Roman Žitný (Michalovce), Andrej Šťastný, Jakub Minárik (obaja Trenčín), Adam Dauda, Juraj Šiška (obaja Nové Zámky), Liam Finlay (Tingsryds), Daniil Fominych (Slovan Bratislava), Martin Hřebíček (Žilina), Wyatt Ege

Nitrania začali so spoločnou prípravou už počas predošlého týždňa, keď absolvovali niekoľko tréningov "na suchu." Na zimnom štadióne v Leviciach absolvujú tri tréningy.

"Do Levíc sa presúvame spoločným autobusom, nech je to tímovejšie a je to aj lepšie, ako dochádzať na siedmich autách. Musím pripomenúť, že my sme po konci sezóny trénovali na ľade až do 20. júna, takže prestávka medzi ľadovými tréningami nebola až taká dlhá,“ povedal Stavjaňa pre klubový web.

"Úvodné tréningy budú o tom, aby si hráči zvykli na ľad, zoznámili sa s novými korčuľami a výstrojom. Prvý týždeň takpovediac "padne za obeť". Nechceme hráčov po suchých tréningoch preťažiť. Máme k dispozícii aj posilňovňu, ale v kútiku duše dúfam, že od štvrtka už budeme na ľade doma v Nitre, čo bude pre všetkých určite komfortnejšie,“ poznamenal kormidelník Nitry.

Pokračujú aj úspešní reprezentanti

V bránke zotrval aj pre nasledujúcu sezónu Kanaďan Matt O'Connor, ktorý vytvorí brankársku dvojicu s Čechom Davidom Honzíkom. V defenzíve je zatiaľ minimum zmien. Skúsení odchovanci Mezei, Pupák a Švarný pokračujú v tíme.

Na pokračovaní spolupráce sa dohodli aj mladíci Vitaloš, Bodák a Nemec, ktorý reprezentoval SR na MS v Rige a v súčasnosti je s "osemnástkou" na turnaji v Piešťanoch rovnako ako útočníci Ondrej Molnár a Adam Sýkora.

V ofenzíve už nefigurujú produktívni útočníci Marek Slovák, Andrej Kollár, nové pôsobiská majú aj Roman Žitný, Adam Dauda či Andrej Šťastný.

Do Slovana odišiel Daniil Fominych, opačným smerom sa do materského klubu vrátil Samuel Buček.

Zatiaľ jedinou zahraničnou posilou Nitry je kanadský útočník Adam Rockwood, ktorý bol na úvodnom tréningu v pozícii prvého centra.

V príprave aj proti dvom Capitals

Nitriansky tím čaká jedenásť prípravných zápasov, pričom až desať z nich bude proti tímom mimo slovenskej extraligy.

V závere prípravy sa stretnú aj s tímami Ice Hockey League (IHL) Viedeň Capitals i Bratislava Capitals.

Z domácej súťaže si Nitrania zmerajú sily iba s Novými Zámkami, s ktorými uzavrú prípravné obdobie. Zároveň pôjde o generálku na 1. kolo extraligy, v ktorom sa Stavjaňovi zverenci stretnú s Košicami.

Rozpis prípravných zápasov HK Nitra

Utorok, 17. augusta: Zlín – Nitra

Streda, 18. augusta: Přerov – Nitra

Štvrtok, 19. augusta: Havířov – Nitra

Utorok, 24. augusta: Nitra – Villach /18.00/

Piatok, 27. augusta: Nitra – Ferencváros /18.00/

Pondelok, 30. augusta: Graz – Nitra

Streda, 1. septembra: Villach – Nitra

Utorok, 7. septembra: Nitra - Havířov /18.00/

Piatok, 10. septembra: Nitra – Bratislava Capitals /18.00/

Nedeľa, 12. septembra: Nitra – Viedeň Capitals /18.00/

Piatok, 17. septembra: Nové Zámky - Nitra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prvý týždeň padne za obeť. Nitra v závere prípravy proti Viedeň i Bratislava Capitals