Harvilko z Dubnice zostane na hosťovaní v Šali

SITA|27. feb 2009 o 15:27

Kmeňový hráč futbalového klubu MFK Dubnica nad Váhom Milan Harvilko po návrate na Považie v A-tíme nezostal.

DUBNICA. Kmeňový hráč futbalového klubu MFK Dubnica nad Váhom Milan Harvilko, ktorého tréner Ľuboš Nosický nedávno skúšal na hernom sústredení na Cypre, po návrate na Považie v A-tíme MFK nezostal. Dvadsaťročný obranca sa vrátil do mužstva I. ligy (druhá najvyššia súťaž) Slovan Duslo Šaľa, v ktorom vlani hosťoval.

"S funkcionármi Dusla Šaľa sme sa tesne pred schvaľovaním súpisiek na SFZ dohodli, že Harvilko v ich klube zostane ešte na hosťovaní do 30. júna 2009," povedal v piatok pre agentúru SITA predseda predstavenstva MFK Dubnica Peter Gergely.

Dlhoročný funkcionár dubnického futbalu na margo mladého talentovaného hráča povedal, že pre jeho ďalší športový rast je lepšie, keď bude v Šali pravidelne hrávať, než by mal vysedávať na lavičke Dubnice.

"Harvilko na Cypre nastúpil na niekoľko prípravných zápasov a nehral v nich zle. V stretnutí s tímom Rad Belehrad, ktoré sme na vypracované šance mali jednoznačne vyhrať rozdielom triedy, sa hrubou chybou podpísal pod jeden zo štyroch obdržaných gólov a prehrali sme 2:4. S trénerom Nosickým sme sa zhodli v tom, že na jeho hernom prejave bola vidieť ešte mladícka nerozvážnosť a unáhlenosť. Pri pohľade na Milanov výkon sme videli evidentné znaky neistoty a zbytočného stresu, preto mu dáme šancu, aby ešte futbalovo rástol na hosťovaní. Je to mladý futbalista, ktorý sa teraz do nášho corgoňligového kádra nezmestil. Takisto ako Matej Gorelka a Marek Božoň. Oni dvaja budú v kariére pokračovať v našej juniorke. Všetci traja však stále patria medzi perspektívnych hráčov ako sú napríklad aj Ľuboš Chmelík, Juraj Vavrík či Juraj Masarík, teda trojica mladíkov, ktorých sme do A-tímu pre jarnú časť Corgoň ligy už zaradili. Verím, že keď získajú zápasovú prax, budú dobrými hráčmi aj pre naše prvé mužstvo," dodal Peter Gergely.

Nachádzate sa tu:
Domov