Hantuchová vyradila Na Li, čaká ju Venus Williamsová

Daniela Hantuchová.
Daniela Hantuchová. (Autor: SITA/AP)
TASR|15. jún 2011 o 18:13

Daniela Hantuchová porazila v Eastbourne šampiónku z Roland Garros Na Li. Jej ďalšou súperkou bude bývalá svetová jednotka Venus Williamsová. Hantuchová nad ňou ešte nezvíťazila.

EASTBOURNE. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA na tráve v anglickom Eastbourne (dotácia 618.000 dolárov).

Finalistka podujatia v Birminghame si v druhom kole poradila so šampiónkou Roland Garros druhou nasadenou Číňankou Na Li za 2:19 h v dvoch setoch 7:6 (7), 6:3. V úvodnom dejstve dokázala odvrátiť šesť setbalov, z toho päť v tajbrejku, v ktorom prehrávala už 2:6.

V dueli o postup do semifinále nastúpi vo štvrtok proti bývalej svetovej jednotke Američanke Venus Williamsovej, s ktorou má negatívnu bilanciu 0:10. V Eastbourne má už teraz istú prémiu 15.100 dolárov a 120 bodov do svetového rebríčka WTA.

Napriek boľavému ramenu

Hantuchová mala v úvodnom dejstve duelu s Na Li dvakrát brejk k dobru, Číňanka však vždy dokázala zakontrovať a za stavu 5:4 mala k dispozícii setbal. Hantuchová ho odvrátila, v ďalšom geme prelomila súperkino podanie, no vzápätí stratila servis a tak napokon prišiel na rad tajbrejk.

V skrátenej hre prehrávala Hantuchová už 2:6, no vďaka veľkej bojovnosti otočila nepriaznivý vývoj a tajbrejk získala vo svoj prospech. Za stavu 8:7 premenila po 80 minútach svoj prvý setbal, keď Na Li spravila dvojchybu. V druhom dejstve prehrávala Hantuchová 1:3, no potom získala päť gemov v rade a zabezpečila si účasť medzi elitnou osmičkou.

Pri vlastnom podaní premenila v poradí tretí mečbal a upravila vzájomnú bilanciu so svetovou štvorkou na 3:2. Hantuchová sa v Eastbourne stala "katom" čínskych tenistiek, v 1. kole vyradila Ťie Čeng.

Hantuchová si po zápase pochvaľovala ďalšie zlepšenie výkonnosti, ktoré jej pomohlo prejsť cez šampiónku nedávneho Roland Garros v dvoch setoch.

"Super zápas, najmä som rada, že tie kľúčové momenty som zvládla. Bojovala som o každú loptu, hlavne v tom druhom sete od stavu 1:3, zisk piatich gemov v rade proti takjto súperke je veľmi cenné. Na Li vyhovuje trávnatý povrch viac než antuka. Dnes som hrala určite najlepší tenis z posledných zápasov," tešila sa z postupu medzi najlepšiu osmičku Slovenka, ktorá sa zranila minulý týždeň v Birminghame, kde prehrala až vo finále.

Rameno vraj cíti pri podávaní, kde si musí dať pozor, pri úderoch je to však v poriadku. "Vôbec to teda nepomáha. Celý čas si to ľadujem, tejpujem a beriem protizápalové lieky. Chcela som tu ale veľmi hrať - ani neviem, ako som bola schopná hrať tak, ako som hrala, pretože aj únava, aj rameno neboli optimálnymi okolnosťami. Aj preto včerajšie i dnešné víťazstvo proti čerstvej grnadslamovej šampiónke musím postaviť vysoko."

Vo štvrťfinále ju čaká staršia zo sestier Williamsových, ktorá patrí na tráve k najkvalitnejším hráčkam na svete.

"Od nej treba očakávať len to najlepšie. Dnes rozdrvila Ivanovičovú, predtým Petkovičovú. Na tráve vie, čo robiť, napokon vyhrala Wimbledon niekoľkokrát. Dôležité je, aby sa mi nezhoršilo rameno, čo teda pri jej tvrdých servisoch nebude ľahké," konštatovala na margo svojej ďalšej súperky Hantuchová.

Ivanovičová nenarobila Venus problémy

Po dlhej hernej pauze pokračuje americká tenistka Venus Williamsová na trávnatom turnaji v Eastbourne vo víťaznom ťažení. V 2. kole hladko zdolala Srbku Anu Ivanovičovú 6:3 a 6:2.

Päťnásobná wimbledonská šampiónka potrebovala na triumf iba niečo viac ako hodinu. "Som rada, že som si hladko držala podanie a nerobila som chyby," pochvaľovala si Venus herný prejav.

Američanka nehrala na žiadnom turnaji od Australian Open, pretože ju trápili žalúdočné problémy i zranenia. "Pravdupovediac som si najviac želala, aby som sa opäť nezranila. Vyhrať zápas bol ďalší môj cieľ a to sa podarilo. Takže je to zatiaľ skvelý návrat," povedala Venus.

Dvojhra - 2. kolo:

Daniela Hantuchová (SR) - Na Li (Čína-4) 7:6 (7), 6:3

Vera Zvonarevová (Rus.-1) - Serena Williamsová (USA) 3:6, 7:6 (5), 7:5

Viktoria Azarenková (Biel.-3) - Elena Baltachová (V. Brit.) 6:1, 7:6 (0)

Agnieszka Radwanská (Poľ.) - Francesca Schiavoneová (Tal.-4) 6:3, 6:2

Petra Kvitová (ČR-5) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 7:6 (8), 7:6 (4)

Marion Bartoliová (Fr.-6) - María José Martínezová-Sánchezová (Šp.) 6:3, 6:3

Samantha Stosurová (Aus.-7) - Bojana Jovanovská (Srb.) 6:3, 6:2

Venus Williamsová (USA) - Ana Ivanovičová (Srb.) 6:3, 6:2

Dvojice vo štvrtkovom štvrťfinále (zhora podľa "pavúka"):

Vera Zvonarevová (Rus.-1) - Samantha Stosurová (Aus.-7)

Viktoria Azarenková (Biel.-3) - Marion Bartoliová (Fr.-6)

Petra Kvitová (ČR-5) - Agnieszka Radwanská (Poľ.)

Venus Williamsová (USA) - Daniela Hantuchová (SR)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová vyradila Na Li, čaká ju Venus Williamsová