Hantuchová s Husárovou neuspeli v 1. kole štvorhry

TASR|12. aug 2008 o 18:22

Slovenské tenistky Daniela Hantuchová so Janette Husárovou neuspeli v 1. kole štvorhry na olympijskom turnaji v Pekingu. S ...

PEKING 12. augusta (SITA) - Slovenské tenistky Daniela Hantuchová a Janette Husárová prehrali v utorňajšom stretnutí 1. kola štvorhry žien na olympijských hrách v Pekingu s domácim ôsmym nasadeným párom Zi Jan, Jie Ženg za 108 minút 1:6, 6:7 (9). Postupujúce hostiteľky budú v osemfinálovom 2. kole čeliť nenasadenému švajčiarskemu tandemu Emmanuelle Gagliardiová, Patty Schnyderová.

Slovenky nezachytili proti favorizovaným Číňankám vstup, prehrávali 0:3 a ďalší brejk inkasovali v šiestom geme. V druhom sete sa výkon Hantuchovej s Husárovou zlepšil a nepretržite boli vpredu. Pred koncovkou unikli na 5:3, ale podávanie na vynútenie si rozhodujúcej časti nezvládli a dramatický tajbrejk tiež nie. Celkovo využili len jeden brejkbal zo šiestich, zatiaľ čo Ázijčanky tri zo štyroch takýchto príležitostí.

Šťastie sme nemali

"Občas je v tenise potrebné aj šťastie a to sme tentoraz nemali. Jedným z dôležitých okamihov bolo naše vedenie 3:2 a 40:0 pri podaní Číňaniek, ktoré sme nevyužili. Vtedy neurobili ani jednu chybu. Sme profesionálky: ani jedna z nás štyroch, ktoré sme boli na kurte, nebrala do úvahy, že hrajú domáce hráčky. My rady hráme na kurtoch s početnou diváckou kulisou.

Keby sa ma po úvode sezóny v Austrálii pýtali na ambície, hovorila by som o medailách. Teraz som rada, že môžem vôbec hrať. Pomaly sa dostávam do tenisovej pohody. Povedali mi, že návrat po zranení býva rovnako dlhý ako liečenie. Žreb sme však určite nemali dobrý," povedala po stretnutí D. Hantuchová, ktorú doplnila jej deblová kolegyňa J. Husárová: "Tento kurt číslo jeden a centrálny dvorec sú trochu iné ako ostatné, sú rýchlejšie. Trvalo nám 15 - 20 minút, kým sme si zvykli na odskok loptičky a utiekli nám prvé gemy.

Dôležité bolo, že sme sa potom dostali do rytmu. Snažili sme sa viac tvoriť a dostali sme sa aj k setbalom. V tajbrejku sme obrátili nepriaznivý vývoj, ale napokon to nestačilo. Taký je šport, život ide ďalej. Šanca bola, nevyužili sme ju. Daniela je ešte mladá, môže hrať aj na ďalších olympijských hrách."

Hantuchová a Husárová naposledy spolu pred 4 rokmi

Majiteľka kompletnej zbierky grandslamových trofejí z miešanej štvorhry Hantuchová (59. v párovom svetovom renkingu, bola však už aj na 5. mieste) a deblová majsterka sveta WTA Tour 2002 Husárová (28. v rebríčku, v minulosti 3.) naposledy spolu hrali pred štyrmi rokmi práve na OH. V Aténach hneď na úvod nečakane nestačili na švajčiarske duo Myriam Casanovovú a spomenutú Schnyderovú (3:6, 4:6).

Domáce Zi Jan (momentálne 15. v počítačovom poradí, k 10. júlu 2006 figurovala na 4. mieste) a Jie Ženg (teraz 20. v hodnotení, k 10. júlu 2006 sa nachádzala na 3. pozícii) sú mimoriadne skúsenou, zohratou a renomovanou dvojicou. Spoločne získali 11 titulov na hlavnom okruhu WTA a vyššie, medzi nimi aj triumfy na Australian Open a Wimbledone 2006.

Číňankam to spolu ide

Tento rok spoločne dominovali v januári v Sydney. Dvadsaťpäťročná rodáčka z Čeg Du Ženg nedávno v singli na seba výrazne upozornila prienikom do wimbledonského semifinále. Ako držiteľka voľnej karty zdolala v úvodnom kole Slovenku Dominiku Cibulkovú a nestačila až na obhajkyňu primátu a neskoršiu šampiónku, Američanku Venus Williamsovú.

Po utorňajších prehrách Hantuchovej v 2. kole dvojhry žien (1:6, 3:6 s Dánkou Caroline Wozniackou) a Dominika Hrbatého v rovnakej fáze singlovej súťaže mužov (6:7 /3/, 6:4, 3:6 s Američanom Jamesom Blakom) pokračuje z reprezentantov SR v tenisovom areáli Olympic Green Tennis Center na tvrdom povrchu DecoTurf II už iba Cibulková. Devätnásťročná šestnástka žrebu dvojhry žien zdolala v utorok Bulharku Cvetanu Pironkovovú 6:2, 6:2 a v osemfinálovom 3. kole vyzve líderku svetového rebríčka, Srbku Jelenu Jankovičovú, nad ktorou zvíťazila 1. augusta v montrealskom štvrťfinále 7:5, 6:2.

Štvorhra žien - 1. kolo:

Zi Jan, Jie Ženg (8-Čína) - Daniela Hantuchová, Janette Husárová (SR) 6:1, 7:6 (9) za 108 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Hantuchová s Husárovou neuspeli v 1. kole štvorhry