Hantuchová postúpila jasne do 3. kola v Charlestone

Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová (Autor: SITA/AP)
Sportnet|6. apr 2011 o 17:55

Daniela Hantuchová vyradila v americkom Charlestone po jasnom výsledku 6:0 a 6:1 Jevgeniju Rodinovovú.

CHARLESTONE. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa suverénnym spôsobom prebojovala do osemfinále dvojhry na turnaji WTA na zelenej antuke v americkom Charlestone (dotácia 721.000 dolárov). Zverenka trénera Mateja Liptáka v 2. kole ako nasadená desiatka deklasovala Rusku Jevgeniju Rodinovú za 64 minút 6:0 a 6:1. V dueli o postup do štvrťfinále nastúpi vo štvrtok proti Američanke Christine McHaleovej.

Hantuchová vlani v Charlestone postúpila až do semifinále, v ktorom prehrala s neskoršou šampiónkou Austrálčankou Samanthou Stosurovou. Teraz prišla do Južnej Karolíny ovenčená deblovým titulom z Miami, kde v nedeľu triumfovala po boku Poľky Agnieszky Radwanskej. Vďaka postupu medzi elitnú šestnástku na úvodnom antukovom turnaji sezóny má už istú prémiu 7850 dolárov a 60 bodov do svetového rebríčka WTA.

Hantuchová po hladkom postupe do osemfinále netajila veľkú spokojnosť. "Dnes to bolo z mojej strany naozaj výborné. Teší ma nielen výsledok, ale aj predvedená hra. Najmä v prvom sete mi vychádzalo prakticky všetko, na čo som siahla, súperke som nedala žiadnu šancu."

"Nemala som žiaden čas pripraviť sa na antuku, keďže už pár hodín po deblovom triumfe v Miami som odlietala do Charlestonu. O to mám väčšiu radosť z mojich dvoch úvodných vystúpení. Ukazuje sa, že keď nič nečakám a keď som uvoľnená, vtedy hrám najlepší tenis," povedala pre TASR Hantuchová, ktorá proti McHaleovej očakáva ťažší zápas.

"Mladá Američanka hrá v Charlestone zatiaľ vo veľkej forme, včera zmietla z dvorca Klejbanovovú. Ešte som proti nej nehrala, no určite ju nesmiem podceniť. Takéto hráčky nemajú čo stratiť a dokážu sa vyhecovať k dobrým výkonom," dodala víťazka turnaja v thajskej Pattayi, ktorá sa v stredu večer po boku Rusky Marie Kirilenkovej ešte predstavila vo štvorhre.

dvojhra - 2. kolo:

Daniela Hantuchová (SR-10) - Jevgenija Rodinová (Rus.) 6:0, 6:1

Caroline Wozniacka (Dán.-1) - Irina Falconiová (USA) 6:1, 6:1

Naďa Petrovová (Rus.-7) - Edina Gallovitsová-Hallová (Rum.) 6:1, 6:1

Samantha Stosurová (Aus.-2) - Patricia Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6:1, 6:2

Anna Tatišviliová (Gruz.) - Maria Kirilenková (Rus.-9) 5:7, 7:5, 6:3

Jelena Jankovičová (Srb.-3) - Tamira Paszeková (Rak.) 6:2, 6:3

Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR-15) - Anastasia Rodionovová (Aus.) 6:3, 1:6, 6:3

Jelena Vesninová (Rus.) - Bethanie Matteková-Sandsová (USA-14) 6:4, 7:6 (6)

Sabine Lisická (Nem.) - Marion Bartoliová (Fr.-4) 6:2, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová postúpila jasne do 3. kola v Charlestone