Hantuchová odchádzala v slzách, nestačila na Wozniacku

Tomáš Prokop, TASR|1. aug 2012 o 20:56

Daniela Hantuchová napriek prehre dosiahla v Londýne svoj najlepší výsledok na olympijských hrách.

Slovenskú tenistku dojala prehra s Caroline Wozniackou v treťom kole olympijského turnaja. Priznala, že túžila po medaile.

Agentúrne spravodajstvo sme nahradili autorským článkom denníka SME.

Z Londýna redaktor SME Tomáš Prokop

Daniela Hantuchová zlepšila umiestnenie slovenského tenistu na olympijskom turnaji v ére samostatnosti, keď uhrala tretie kolo.

Dlhšie to vyzeralo tak, že Slovenka môže pomýšľať aj na štvrťfinále. Proti Dánke Caroline Wozniackej však tesne nezvládla kľúčový fiftín v tesnom prvom sete a prehrala 4:6, 2:6.

Prehra ju veľmi mrzela a pri rozhovoroch s novinármi sa neubránila slzám. „Nebol to zlý turnaj a chcela som ísť ďalej, už len keď som videla Miloša (Mečířa)na tribúne,“ hľadala zo začiatku ťažko slová dojatá Hantuchová.

„Na zápas som sa veľmi tešila. Nebol to však z mojej strany taký výkon ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch. Caroline narozdiel odo mňa veľmi dobre servovala. Trošku som bola zviazaná, až príliš veľmi som chcela.“

daniela2_res.jpg

FOTO - TASR

Kľúčový siedmy gem

Začala pritom veľmi zle, keď si úvodné podanie prehrala na nulu. „Dosť to ovplyvnil vietor, ktorý nepríjemne fúkal, ale vedela som, že môžem Caroline hneď brejknúť, čo sa mi aj podarilo.“

Potom sa však skoncentrovala, čoho výsledkom bol ribrejk a následný zisk podania. Dôležitý moment sa udial vo štvrtom geme, keď Wozniacka pri zhode narazila nohou do stoličky. Bolestivo si vypýtala vrecko s ľadom, ktoré si priložila na nohu asi na desať sekúnd a hrala ďalej ako keby sa nič nestalo a vyrovnala na 2:2.

„Vôbec som si to nevšimla, že sa šmykla. Troška dlho sa tam ošetrovala, ja by som hrala hneď, ale každý sme iný.“

Kľúčové loptičky zápasu prišli v siedmom geme pri Hantuchovej podaní. „Za stavu 3:3 som si hlúpo prehrala podanie a spravila som tri ľahké chyby ani nič nemusela zahrať. To si proti podobnej hráčke nemôžem dovoliť. Potom sa uvoľnila a začala viac riskovať aj pri mojom podaní. Hrala klasicky konštantne a prekvapila ma servisom. Bola lepšia, zaslúžene vyhrala.“

daniela4_res.jpg

FOTO - TASR

Túžila po medaile

Hantuchovú prišlo povzbudiť do hľadiska centrálneho kurtu viacero fanúšikov, medzi ktorými bol bronzový vodný slalomár Michal Martikán či gymnastka Mária Homolová.

„Veľmi si ich vážim, mať niekoho takého ako je Michal v obecenstve je vždy super. Škoda, že som aj ja nemohla získať medailu,“ pokračovala smutným hlasom popradská rodáčka.

Hantuchová je s Wozniackou veľmi dobrá kamarátka. Pred zápasom však bolo v šatni ticho, oba sa plne sústredili na dôležitý zápas o štvrťfinále. V ňom vyzve Dánka Serenu Williamsovú. „Bolo to najdlhšie ticho medzi nami, to sa už opakovať asi nebude.“

Dvadsaťdeväťročná hráčka nevidela veľký rozdiel medzi atmosférou na centrálnom kurte počas Wimbledonu a olympijského turnaj, aj keď jej večerný zápas sledovala len polovica hľadiska.

„Tento turnaj bol pre mňa oveľa dôležitejší ako Wimbledon. Bolo mi jedno, že nie je vypredané.“

Hantuchová zopakovala nakoniec, že turnaj pre ňu strašne veľa znamenal a veľmi jej pomohlo, že týždeň dobre trénovala s Matejom Liptákom.

daniela5_res.jpg

FOTO - TASR

ico

Výsledok:

Caroline Wozniacka (8-Dán.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:4, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Hantuchová odchádzala v slzách, nestačila na Wozniacku