Handzuš zaznamenal gól a asistenciu, Svatoš skóroval

Hokejisti Calgary oslavujú víťazný gól v zápase so St. Luis.
Hokejisti Calgary oslavujú víťazný gól v zápase so St. Luis. (Autor: SITA AP)
TASR|6. dec 2008 o 07:50

Dvojica slovenských hokejistov sa bodovo presadila v noci na sobotu v zámorskej NHL.

New York. Michal Handzuš sa v drese Los Angeles prezentoval dvoma bodmi za gól a asistenciu v dueli s Edmontonom (4:5 pp a sn) a Marek Svatoš z Colorada skóroval na ľade Dallasu (1:2 pp a sn).

Svatošov gól 55,5 sekundy pred koncom riadneho hracieho času obral domáceho brankára Martyho Turca o 34. čisté konto v kariére a zachránil hosťom aspoň bod. Vo štvrtej minúte predĺženia síce dostal puk za Turcov chrbát Paul Stastny, no arbiter jeho gól neuznal, pretože stratil puk z dohľadu. Svatoš mohol v druhej sérii rozstrelu za stavu 1:0 rozhodnúť aj o triumfe lavín, no svoj nájazd nepremenil a Avalanche po ôsmich víťazných nájazdových sériách našli premožiteľa. V bránke denverského klubu sa predstavil Peter Budaj, ktorý zneškodnil 23 striel Stars a aj prvé dva nájazdy domácich v podaní Brada Richardsa a Fabiana Brunnströma. "Nahneval ma Ribeirov gól," povedal Budaj na margo tretej série nájazdov. "Príliš som ustupoval a neprispôsobil som sa jeho rýchlosti."

Handzuš svojím šiestym gólom v sezóne odštartoval po prehratej prvej tretine (0:3) stíhaciu jazdu Kings. Po druhej časti už domáci viedli 4:3, no hostia si nakoniec vynútili predĺženie a v nájazdoch rozhodol o ich triumfe Čech Aleš Hemský. Obranca Oilers Ľubomír Višňovský pri prvom návrate v novom drese do svojho dlhoročného pôsobiska nazbieral počas 26 minút tri plusové body a dvojminútový trest za podrazenie. "Keď vediete o tri góly, mali by ste vyhrať," povedal Garon, ktorý sa Edmontonu upísal v júli 2007 a bilanciu v nájazdoch v drese olejárov si vylepšil na 11-0. "Tentokrát sme si to sťažili, ale vrátili sme sa do hry."

Minnesota podľahla Vancouveru 1:2 a Canucks ukončili štvorzápasovú šnúru prehier. Pavol Demitra strávil na ľade takmer 19 minút a brankára Wild Niklasa Bäckströma ohrozil tromi strelami.

výsledky:

Minnesota - Vancouver 1:2

St. Louis - Calgary 3:4 pp

Dallas - Colorado 2:1 pp a sn (za hostí Svatoš 1+0, Budaj odchytal celý zápas, 23 úspešných zákrokov)

Los Angeles - Edmonton 4:5 (za domácich Handzuš 1+1)

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Handzuš zaznamenal gól a asistenciu, Svatoš skóroval