Hamšík je opäť zranený, Ligu majstrov si nezahrá

Marek Hamšík sa z drobného zranenia liečil už pred víkendovým zápasom.
Marek Hamšík sa z drobného zranenia liečil už pred víkendovým zápasom. (Autor: TASR / AP)
SITA|24. nov 2013 o 08:04

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík odohral proti FC Parma len deväť minút. Prišiel na ihrisko ako striedajúci hráč v druhom polčase. Neapol prehral s Parmou 0:1.

NEAPOL. Slovenský futbalový reprezentant a stredopoliar talianskeho SSC Neapol Marek Hamšík nenastúpi pre zranenie ľavého chodidla v utorňajšom zápase Ligy majstrov na pôde nemeckej Borussie Dortmund. Nejde teda o obnovenie svalového zranenia, ako zneli pôvodné odhady.

"Dnes ťažko povedať, dokedy budem mimo hry. Mrzí ma to, ale chalanom v dôležitom zápase Ligy majstrov v utorok v Dortmunde nepomôžem," uviedol Hamšík pre svoju oficiálnu stránku.

Dvadsaťšesťročný banskobystrický rodák Hamšík odohral počas sobotňajšieho domáceho zápasu 13. kola najvyššej talianskej súťaže proti FC Parma (0:1) len deväť minút v úlohe striedajúceho hráča.

"Hamšíka nešťastne zasiahli práve do miesta, kde mal predtým podliatinu," uviedol po zápase tréner SSC Rafael Benítez pre Sky Sport Italia.

Nedeľňajšie vyšetrenie magnetickou rezonanciou u Hamšíka vylúčilo zlomeninu. Záložník utrpel tupý úraz, ktorý u neho spôsobil neuritídu - zápal nervu.

"Zdalo sa, že už to mám v poriadku. Našťastie nie je tam žiadna zlomenina. Začal som s liečebnými procedúrami. Dostal som lieky a budem chodiť aj na injekcie," informoval bývalý hráč bratislavského Slovana a Brescie.

Podľa informácii na oficiálnom webe sscnapoli.it lekári vyhodnotia stav slovenského reprezentanta v najbližších dňoch.

Benítez je sklamaný

Neapol si pripísal druhú ligovú prehru v rade, pričom v týchto dvoch súbojoch nestrelil ani gól.

"Som sklamaný, pretože sme nepredviedli výkon na obvyklej úrovni. Je zrejmé, že ak nehráme dobre a náš súper áno, na trávniku sa budeme trápiť. Ľahko sme strácali loptu, nechali sme súperovi veľa priestoru a nevyužili príležitosti," zhodnotil duel španielsky kormidelník Neapola.

"Musíme pracovať tvrdšie, no zároveň aj lepšie. Hráme dva zápasy týždenne, takže nemáme veľa času, ale musíme analyzovať nedostatky a pokúsiť sa ich odstrániť."

Hráčom SSC patrí v tabuľke Serie A tretie miesto so ziskom 28 bodov a štvorbodovým mankom na vedúci AS Rím, ktorý má ešte zápas k dobru.

Futbalisti Neapola odohrajú v utorok súboj základnej F-skupiny Ligy majstrov na pôde nemeckého klubu Borussia Dortmund. Štart Hamšíka v predmetnom dueli je neistý.

"Musíme počkať a uvidíme," vyhlásil Benítez o účasti banskobystrického rodáka v Dortmunde.

benitez_tasr_600.jpg

Rafael Bénitez nemal po zápase dobrú náladu.

FOTO: TASR

Dortmund rovnako prehral

Hráči Borussie v sobotu rovnako ako Neapolčania neuspeli v domácom zápase ligovej súťaže a prehrali s futbalistami FC Bayern Mníchov 0:3.

"Proti Bayernu sa to môže stať. Výsledok Borussie ma nezaujímal tak, ako ten náš," uzavrel Benítez. V "efku" patrí prvá pozícia londýnskemu FC Arsenal s deviatimi bodmi na konte.

Len horšie skóre odsunulo na druhú priečku rovnako deväťbodový Neapol. Dortmund získal v štyroch stretnutiach šesť bodov, francúzsky Olympique Marseille sa krčí na dne tabuľky s nulou na konte.

SSC Neapol - FC Parma 0:1 (0:0)

Gól: 81. Cassano

Marek Hamšík (Neapol) hral od 68. min do 77. min

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Hamšík je opäť zranený, Ligu majstrov si nezahrá