Utopence a pivo po historickom derby? Od toho sú kamarátstva, vraví tréner

Hádzanári HK Košice (v tmavých dresoch) doma remizovali s meststkým rivalom Crows 23:23.
Hádzanári HK Košice (v tmavých dresoch) doma remizovali s meststkým rivalom Crows 23:23. (Autor: Patrik Fotta)
Patrik Fotta|16. dec 2020 o 23:47

Hosťom bod stačil, domácim sa málil.

KOŠICE. „Hádzaná aká k skutočnému derby patrí. Malo to všetko, od nasadenia, pekných gólových akcií až po tvrdé súboje,“ okomentoval historicky prvé mestské extraligové derby medzi hádzanármi HK Košice a Košice Crows tréner hostí Radoslav Antl.

Stretnutie napokon nemalo víťaza. Tímy sa rozišli po remíze 23:23. Po záverečnom hvizde bol viditeľne spokojnejší tábor Crows.

Historicky prvé derby košických hádzanárov: fotogaléria

16.12.2020

„Pre mňa osobne boli domáci favoritmi. Majú veľmi dobre vyskladaný káder. S bodom sme teda veľmi spokojní,“ uviedol Antl.

Crows sa po zisku bodu posunuli na tretiu priečku Slovnaft handball extraligy, HK Košice sú na šiestom mieste.

Po zápase si podajú ruky a sadnú na pivo

Hráči oboch tímov sa navzájom veľmi dobre poznajú. Viacerí spolu trávia voľný čas, ale na ihrisku si nič nedarovali. Po zápase dokonca prišlo pozvanie na spoločné predvianočné posedenie, na ktorom budú podávať utopence.

„Počas zápasu chcem vidieť boj o každý centimeter palubovky, ale po ňom si podáme ruky a sadneme si na pivo. Od toho sú kamarátstva.

Viacerí chlapci spolu vyrastali. Niektorí hrali v minulej sezóne v našom tíme, takže ja osobne s tým nemám problém, aby sme sa stretli,“ povedal Antl.

Domáci lodivod Martin Lipták nebol s predvedenou hrou svojho tímu spokojný.

„Nedosiahli sme úroveň výkonu, ktorým sme dokázali poraziť Považskú Bystricu. Chlapci bojovali a remíza zápasu asi celkom sluší.

Ja osobne ale nie som spokojný. Nerobili sme niektoré veci tak, ako sme mali. Uvidíme, čo prinesie odveta u súpera,“ skonštatoval Lipták.

Lipták povolil utopence, ale bez cibule

Vo vyrovnanom stretnutí rozhodli podľa Liptáka maličkosti.

„Saša Radčenko v podstate nič nevytvoril. Mal jednu asistenciu, ale dal tri či štyri dôležité góly. Náš problém bol v tom, že keď sme viedli o gól, zahodili sme tri vyložené šance, čo súper využil,“ uviedol tréner HK Košice.

Pozvanie od Crows na utopenc, by prijali, hoci s určitými obmedzeniami.

„V sobotu nás čaká ešte jeden zápas pred sviatkami, takže chlapcom určite poviem, že si jedno pivo dať môžu, pretože sú riadne dobití. Utopence samozrejme tiež, ale len bez cibule,“ pousmial sa Lipták.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Utopence a pivo po historickom derby? Od toho sú kamarátstva, vraví tréner