Hádzanári Dinama Minsk sú voľní, klub končí

Bieloruský šampión pre finančné problémy končí.
Bieloruský šampión pre finančné problémy končí. (Autor: ILUSTRAČNÉ SITA/AP)
SITA|28. feb 2014 o 10:45

V septembri vyradili hádzanári Dinama Minsk v kvalifikácii Ligy majstrov Tatran Prešov, sezóna má však pre nich neslávny koniec.

MINSK. Čierny scenár ohľadom budúcnosti hádzanárskeho klubu HC Dinamo Minsk sa podľa informácií na handball-planet.com naplnil.

Bieloruský šampión oznámil, že pre finančné problémy sú všetci členovia kádra s okamžitou platnosťou voľnými hráčmi a klub začína proces

"Hráči majú voľné ruky ohľadom svojej ďalšej kariéry. Urobíme všetko pre pokrytie mzdových nedoplatkov nakumulovaných od začiatku roka. Zamestnanecký personál sa zníži na počet nevyhnutný na dokončenie všetkých potrebných úkonov súvisiacich s likvidáciou," uviedol pre pressball.by športový riaditeľ Dinama Andrej Paraščenko. Pokračovanie tímu v domácej ligovej súťaži závisí od toho, či sa nájdu hráči ochotní dohrať sezónu bez príjmov.

Ako je známe, Dinamo Minsk pripravilo Tatran Prešov o účasť v Lige majstrov 2013/2014. Bieloruské družstvo sa v prvý septembrový deň minulého roka tešilo v centre Šariša z postupu, keď na kvalifikačnom turnaji 2. skupiny zdolalo vo finále domáci Tatran 29:27 (14:13). Dinamo potom obsadilo v C-skupine hlavnej súťaže LM 5. miesto so ziskom 7 bodov a nepostúpilo do osemfinále.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzanári Dinama Minsk sú voľní, klub končí