Slovenky v príprave na ME otočili skóre, hrali v špeciálnych dresoch

Slovenské hádzanárky nastúpili v zápase proti Faerskými ostrovmi v špeciálnych dresoch.
Slovenské hádzanárky nastúpili v zápase proti Faerskými ostrovmi v špeciálnych dresoch. (Autor: TASR)
TASR|27. sep 2024 o 19:55

V Bratislave nastúpili po siedmich rokoch.

Prípravný zápas v hádzanej žien

Slovensko - Faerské ostrovy 24:23 (12:14)

Zostava a góly SR: Jablonská-Bobaľová 1, Oláhová - Pénzes 1, Popovcová 3, Pastorková 2, Ščípová 3, Michálková, S. Szarková, Nejedlíková, Barbora Lancz 4/2, Györiová 1, Bačenková 4, Šutranová 2, Bujnochová 2, E. Rajnohová 1, Dmytrenková

Najviac gólov za Faerské ostrovy: Mittúnová 6, Brandenborgová 5

Rozhodovali: Haščíková a Kellner (obe SR), 800 divákov

Pok. hody: 2/2 - 2/2, vylúčené: 3 - 4

BRATISLAVA. Slovenské hádzanárky zvíťazili v bratislavskej Gopass Aréne v piatkovom zápase nad reprezentantkami Faerských ostrovov 24:23.

V príprave na nadchádzajúce ME sa po siedmich rokoch predstavili v hlavnom meste a s rovnakými súperkami si zmerajú sily v sobotu v Šamoríne.

Piatkový duel bol súčasťou benefičnej akcie, výťažok zo zápasu poputuje na boj proti rakovine prsníka. Slovenky netradične nastúpili v ružových dresoch.

"Nebolo to z našej strany stretnutie, s ktorým by sme mohli byť spokojní. Teší nás víťazstvo, ktoré sme dosiahli vďaka brankárke Jablonskej.

Súperky nám v záverečnej desaťminútovke umožnili vrátiť sa do zápasu technickými chybami. Záver sme nezvládli takticky, keď sme Faerčankám poskytli dve možnosti na vyrovnanie," povedal asistent trénera Peter Pčola.

"Snažila som sa čo najviac pomôcť družstvu. Začiatok nebol z našej strany ideálny, ale rozhoduje sa v závere. Posledná desaťminútovka nám vyšla.

Pri tej strele som si až tak neverila, ale máme to natrénované z klubu. Som šťastná, že nám to pomohlo k víťazstvu," dodala Iryna Jablonská-Bobaľová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenky v príprave na ME otočili skóre, hrali v špeciálnych dresoch