Tatran mal hrať v Česku ďalší turnaj, ale tesne pred štartom ho zrušili. Má však náhradný program

Hádzanári Prešova počas tréningu
Hádzanári Prešova počas tréningu (Autor: TASR)
Ján Leško|21. aug 2024 o 17:35

Tatran Prešov odohrá prípravné zápasy v Česku bez opory, hráča nepustil lekár.

PREŠOV. Valašský pohár 2024 v hádzanej mužov, na ktorom mal 22. a 23- augusta štartovať aj Tatran Prešov, organizátor turnaja HC ROBE Zubří zrušil na poslednú chvíľu.

Slovenský hádzanársky majster však predsa len do Zubří vycestuje, predstavitelia HC ROBE sa postarali aspoň o náhradný program.

Účasť na Valašskom pohári síce na poslednú chvíľu odvolal poľský popredný klub Chrobry Glogow, ktorý mimochodom pred pár dňami na turnaji v českej Kopřivnici Prešov zdolal vysoko 40:30.

HC ROBE Zubří a Tatran Prešov odohrajú počas dvoch dní dva prípravné zápasy. Vo štvrtok 22. augusta od 17. hodiny a v piatok od 16. hodiny.

Zradilo ho pred štyrmi rokmi operované koleno

Tak ako na ISMM Cupe v Kopřivnici, aj Zubří sa tréner Tatranu Prešov Ratko Djurkovič bude musieť zaobísť bez jedného z dôležitých hráčov tímu, hráča spojkového radu, slovenského reprezentanta Lukáša Urbana.

„Naostatok som odohral prípravný zápas deviateho augusta v maďarskom Egeri. Avšak už deň, dva predtým som pociťoval v pred štyrmi rokmi operovanom kolene miernu bolesť. Predpokladal som, že sa mi ozvalo po záťaži počas náročnej prípravy. Veď sme absolvovali aj trojfázové tréningy.

Po návrate z Maďarska domov mi koleno ale opuchlo. Návšteve klubového lekára sa už vyhnúť nedalo. Peter Klein mi vytiahol z neho vodu, nariadil prerušiť tréningový proces a koleno nezaťažovať.“

S cestou do Česka sa trochu prerátal

Lukáš Urban tak prišiel o štart na turnaji v Kopřivnici i a hoci sa nádejal, aj o cestu do Zubří.

„Deň pred odchodom do Česka som bol u doktora Klein na kontrolnom vyšetrení. Cítil som už oveľa lepšie, takže som tak trochu rátal, že n dva zápasy so Zubří s mužstvom vycestujem.

Ukázalo sa ale, že trochu vody v kole mi ešte ostalo. Stanovisko lekára bolo po tomto zistení a následnom zákroku jednoznačné. Cestu do Česka mi zakázal. Do konca tohto týždňa nesmiem koleno zaťažovať.“

Koncom augusta štartuje hádzanárska sezóna 2024/2025, ktorú Tatran Prešov otvorí stretnutí na pôde Slova Modra.

„Fakt, že do Zubří nesmiem, na zápasy s mladým ambicióznym domácim tímom i na stretnutia s niektorými bývalými spoluhráčmi som sa tešil. Verím však, do štartu slovenskej extraligy už bude opäť stopercentne fit.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran mal hrať v Česku ďalší turnaj, ale tesne pred štartom ho zrušili. Má však náhradný program