Tatran má aj na dobrú európsku hádzanú, tvrdí tréner. Bielu zástavu určite nevyvesia

Tréner Ratko Djurkovič (vpravo) počas tréningu hádzanárov Tatrana Prešov.
Tréner Ratko Djurkovič (vpravo) počas tréningu hádzanárov Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|26. júl 2024 o 12:10

Hádzanári Tatrana Prešov nastúpia na prvý prípravný zápas pred novou sezónou.

PREŠOV. V závere minulého týždňa uzavreli prvú fázu prípravného obdobia a spoznali aj súperov v základnej skupine C v Európskej lige.

V tomto týždni preladili na technicko-taktickú časť a v piatok 26. júla odohrajú hádzanári Tatrana Prešov prvý prípravný zápas.

Prípravu začnú s maďarským tímom

Súperom 18-násobného slovenského šampióna bude maďarský Eger. Medzinárodný prípravný duel v Tatran handball arene sa začne o 18.00 h.

Následne 2. a 3. augusta odohrá Tatran dva domáce zápasy proti HCB Karviná, 9. augusta nastúpi v Egeri a 13. augusta v maďarskom Gyongyosi.

V dňoch 16. a 17. augusta budú Prešovčania jedným z účastníkov medzinárodného turnaja ISMM v Kopřivnici, potom sa Tatran 23. a 24. augusta zúčastní v Česku na ďalšom medzinárodnom podujatí, tentoraz na Valašskom pohári v Zubří.

Nový súťažný ročník v slovenskej extralige odštartuje Tatran Prešov 31. augusta v Modre.

Z fyzickej fázy prešli na pilovanie hernej stránky

„Prvú fázu prípravy sme zamerali na predovšetkým na fyzickú stránku. Mužstvo ju zvládlo k mojej spokojnosti. Počnúc týmto týždňom už chlapci pracujú s loptou a na rad príde pilovanie hernej stránky a postupne i ďalšie prípravné stretnutia. Teší ma tiež, hoci tréningové zaťaženie na hráčov bolo náročné, že ho všetci zvládli bez akýkoľvek zdravotných ťažkostí,“ konštatoval čiernohorský tréner Tatrana Ratko Djurkovič.

V poriadku sa z Kosova do Prešova vrátila aj trojica hráčov Tatranu, úspešných juniorských reprezentantov, víťazov B- kategórie majstrovstiev Európy brankár Matúš Mitošinka a krídla Erik Fenár a Damián Mitaľ. Všetci by mali nastúpiť v domácich farbách v najbližšom zápase proti maďarskému Egeru.

Tatran Prešov v sezóne 2024/2025 bude okrem domácich súťaží, extraligy a slovenského pohára, štartovať aj v Európskej lige, druhej najvýznamnejšej európskej súťaže hádzanárov.

Zľava  Erik Fenár, viceprezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Ernö Kelecsényi, tréner Michal Baran a Damián Mitaľ počas tlačovej konferencie SZH po finále B-divízie ME v hádzanej do 20 rokov 2024.
Zľava Erik Fenár, viceprezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Ernö Kelecsényi, tréner Michal Baran a Damián Mitaľ počas tlačovej konferencie SZH po finále B-divízie ME v hádzanej do 20 rokov 2024. (Autor: TASR)

Zaradený je do skupiny C, v ktorej mu súpermi budú švajčiarsky Kadetten Schauffhausen, portugalská Benfika Lisabon a lepší z kvalifikácie - francúzsky Limoges Handball alebo slovinský Trimo Trebnje.

Úvodné zápasy skupinovej fázy Európskej ligy, z ktorej postúpia z každej skupiny dva najlepšie tímy, sú naplánované na ôsmeho októbra 2024. Súboje o postup do hlavnej fázy Európskej ligy vyvrcholia koncom tohtoročného novembra.

Djurkovič: Naša skupina nemá jasného favorita

„Naša skupina je vyrovnaná a podľa mňa nemá jasného favorita,“ mienil po žrebe vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie tréner Tatranu Prešov Ratko Djurkovič.

„Všetky mužstvá majú svoju silu, skúsenosti s európskou hádzanou a každý cíti svoju postupovú šancu. O to je táto C – skupina zaujímavejšia.

Žreb k nám bol celkom žičlivý hlavne v tom, že nám neprisúdil žiadny nemecký či škandinávsky tím, prípadne najsilnejší klub z Francúzska. O každom zo súperov potrebujeme získať čo najviac informácií.

Som presvedčený, že Tatran má na dobrú európsku sezónu. Bielu zástavu určite nevyvesíme, len si musíme veriť. Hlavne v domácom prostredí, v ktorom rátame i s tradičnou podporou fanúšikov slovenského šampióna.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran má aj na dobrú európsku hádzanú, tvrdí tréner. Bielu zástavu určite nevyvesia