Prešov vyzve účastníka Final Four Ligy majstrov, Kubánec čaká na vízum

Brazílsku oporu Prešova Pedra Pacheca trápia zdravotné problémy.
Brazílsku oporu Prešova Pedra Pacheca trápia zdravotné problémy. (Autor: TASR)
Ján Leško|3. aug 2022 o 12:30

Brazílčanovi Pachecovi hrozí operácia kolena.

PREŠOV. Po zhruba mesačnom domácom prípravnom bloku čakajú hádzanárov Tatranu Prešov prípravné zápasy. A bude to veru poriadne pestré obdobie.

Prvý zápas odohrajú 3. augusta o 18. hodine v Tatran handball arene proti HK Košice.

Ďalší prípravný duel bude mať medzinárodný punc. Sedemnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión ho odohrá 5. augusta v poľskom Tarnowe.

O štyri dni neskôr vycestuje na odvetu do Košíc.

Štrnásteho augusta nastúpi Prešov vo štvrťfinále dohrávaného ročníka nadnárodnej SEHA ligy na pôde maďarského Telekomu Veszprém, účastníka nedávneho Final Four Ligy majstrov.

Odtiaľ odcestuje výprava Tatrana na medzinárodný turnaj (16. - 20. august) v severomacedónskom Ohride.

Po presune do Bosny a Hercegoviny bude Tatran Prešov v dňoch 23. – 27. augusta jedným z účastníkov tradičného Medzinárodného turnaja šampiónov v Doboji.

Dobíjanie batérii majú za sebou

„Príprava pod taktovkou trénera Radoslava Antla a jeho asistenta Mareka Gernáta prebehla od 4. júla v domácich podmienkach úplne v poriadku,“ podčiarkol generálny manažér Tatrana Prešov Stanislav Pupík.

„V prvej fáze to bolo tradičné ´dobíjanie batérii´ v posilňovni i v atletickom areáli Fakulty športu Prešovskej univerzity. Neďaleko Tatran handball arény sme mali všetko po ruke. Postupne prišlo na rad aj pilovanie herných činností a teraz je pred nami séria prípravných stretnutí. Prevažná väčšina z nich v zahraničí, s kvalitnými súpermi,“ zhrnul Pupík.

Rečičár i Lopéz sú späť

Hoci domáci prípravný blok prebiehal v poriadku, niektorí hráči sa nevyhli menším zdravotným problémom. „Nešlo ale, našťastie, o nič vážne,“ zdôraznil Pupík.

Choroba vyradila z tréningového procesu na pár dní Tomáša Rečičára. Momentálne je však už v poriadku. Podstatne viac starostí robí Prešovčanom zdravotný stav Brazílčana Pedra Pacheca.

„Trápia ho bolesti kolena. Podstúpil vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré ukázalo opotrebené chrupavky. Do poriadku sa ho snaží dať uznávaný ortopéd Ján Kľoc. Dúfame, že Pedro nebude musieť ísť pod skalpel. V takom prípade by nám chýbal dlhší čas,“ priblížil generálny manažér klubu.

„Ostatní hráči sú zdravotne fit. Aj krídelník Sergio Lopéz, ktorý sa počas súťažnej pauzy liečil doma v Španielsku,“ doplnil.

S Poliakom to nevyšlo, čakajú na Srba

Prešovčania sa nedávno rozlúčili s problémovou brazílskou ľavorukou spojkou Guilhermem Linharesom. Na jeho miesto mal prísť na skusy skúsený poľský ľavák.

„S hráčom sme na skusoch boli dohodnutí. Na poslednú chvíľu nám ale oznámil, že z rodinných dôvodov ostáva v Poľsku,“ skonštatoval Pupík.

V talóne však už majú inú ľavorukú spojku. Tentoraz zo Srbska.

„V krátkom čase by mal do Prešova pricestovať. A ak sa trénerom bude pozdávať, je možné, že s Tatranom vycestuje na sériu stretnutí v zahraničí,“ prezradil funkcionár klubu.

Hernández musel let z Havany odložiť

V Prešove netrpezlivo očakávajú aj návrat Kubánca Pavla Hernándeza, hráča použiteľného na viacerých postoch v tíme.

Ten sa po predošlej sezóne s klubom síce rozlúčil, no pred angažmánom vo francúzskej najvyššej súťaži dal napokon prednosť návratu a s Tatranom predĺžil kontrakt na ďalšie dva roky.

„Hernándezovi skončila platnosť pobytových formalít na Slovensku. Ich vybavovanie riešime. Pred niekoľkými hodinami som s ním komunikoval. V Havane si vybavil potrebné dokumenty, no nestihol plánovaný odlet. Termín letu cez Paríž do Budapešti musel zmeniť. Do konca týždňa by mal doraziť do doraziť,“ informoval generálny manažér Tatrana Prešov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov vyzve účastníka Final Four Ligy majstrov, Kubánec čaká na vízum