Po jasnej výhre prišiel nečakaný krok. Manažér Prešova sa za výkon mužstva ospravedlnil

Zľava Viačeslav Kasatkin, Ľubomír Ďuriš a Lucas Araxá v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica vo 4. finále Niké Handball Extraligy.
Zľava Viačeslav Kasatkin, Ľubomír Ďuriš a Lucas Araxá v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica vo 4. finále Niké Handball Extraligy. (Autor: Viktor Zamborský/Handball Team Tatran Prešov)
Ján Leško|27. máj 2024 o 15:57

Tatran Prešov vyhráva vo finálovej sérii nad Považskou Bystricou 2:1.

PREŠOV. Svedkom nezvyklého úkazu sme boli krátko po treťom finálovom stretnutí Niké handball extraligy medzi Tatranom Prešov a MŠK Považská Bystrica.

Generálny manažér Tatranu Prešov Marián Magdoško, napriek tomu, že domáci vyhrali zápas rozdielom deviatich gólov, sa v klubových priestoroch ospravedlnil majiteľovi klubu Miloslavovi Chmeliarovi, jeho hosťom i iným zúčastneným osobám za nepresvedčivý výkon tímu z Tatran handball areny v práve skončenom stretnutí.

„Deň pred tretím stretnutí finálovej série proti MŠK Považská Bystrica som zašiel na tréning nášho mužstva. Nebol som v hráčskej kabíne, na rozhovor som si pozval trénera a pre zranenie nehrajúceho kapitána tímu Tomáša Rečičára. Ten zároveň počas aktuálnej rehabilitácie po operácii kolena následne vypomáha v pozícii neoficiálneho asistenta trénera.

Zámerne som sa vrátil k našej prvej prehre v extraligovej sezóne v Považskej Bystrici. Rozdebatovali a vymenili si názory jej príčiny. Samozrejme i to, čo by mal realizačný tím a hráči urobiť, aby v treťom dueli súpera opäť zdolali a v sérii získali navrch.“

Kritický apel pred možno rozhodujúcim súbojom 

 To sa síce stalo, Prešov vyhral nad Považskou Bystricou v THA 25:16 (12:8) a hlavne v útoku toho hosťom veľa nedovolil. Kritike, a nielen generálneho manažéra, sa ale nevyhol. „Nie všetko čo sme si v piatok povedali a kabíne odkázali, sa na ihrisku naplnilo,“ konštatoval M. Magdoško.

„V hre mužstva stále niečo chýba z toho, čo predvádzalo v zápasoch minimálne do vypadnutia z Európskeho pohára EHF s Ferencvárosom Budapešť. Dovtedy boli výkony diametrálne odlišné. Teda lepšie, než aké predvádzajú aktuálne vo prebiehajúcej finálovej sérii.

Preto ten kritický apel pred stredajším, možno kľúčovým súbojom o titul v Považskej Bystrici. Vieme, čo nás tam čaká. Zároveň ale podľa mňa máme recept na to, ako si vo finále so súperom poradiť aj na jeho ihrisku.“

Lukáš Urban v drese Prešova
Lukáš Urban v drese Prešova (Autor: TASR)

Nie kríza, skôr nejaké vnútorné dianie

O detailoch, pochopiteľne, generálny manažér Tatranu hovoriť nechcel. Faktom však je, že výkony a gólová potencia viacerých hráčov výrazne upadla. Góly nestrieľajú, na lavičke zväčša len vysedávajú. Fanúšikovia pomaly už zabúdajú ako tlieskali gólovým parádam napríklad Francúza Adama Saka, či Čecha Josefa Hozmana. Ale i niektorým iným.

„Nehovoril by som o nejakej kríze, ktorá zvykne zasiahnuť aj tie najrenomovanejšie kluby. Skôr by som čosi naznačil o vnútornom dianí v mužstve. Dôsledkom toho je, že niektorí hráči dostávajú v zápasoch menej príležitostí.

Vôbec si nemyslím žeby som z pozície generálneho manažéra mal nejako zasahovať do zostavy, koučovania mužstva počas zápasov. Toto je výhradne parketa a plná zodpovednosť trénera.“

Chcú ráznym krokom za osemnástym titulom 

Cieľom Tatranu Prešov v tomto ročníku je prinavrátiť majstrovský titul do šarišskej metropoly.

„Samozrejme a šancu na to mužstvo má už najbližšiu stredu. Aby osemnásty raz už po tomto termíne putoval do Prešova, si vyžiada, aby sa nás tím vrátil ku štýlu hádzanej, aký forsírovalo v podstate v celej extraligovej sezóne.

Osobne verím, že hráči vydajú zo seba maximum, sezónu ukončia víťazstvom a majstrovskou oslavou.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Po jasnej výhre prišiel nečakaný krok. Manažér Prešova sa za výkon mužstva ospravedlnil