Tréner sa vraj na zápas pripravil dobre. V druhom polčase to vidieť nebolo

Ani osem gólov Viačeslava Kasatkina Prešovu proti Winterthuru nestačilo.
Ani osem gólov Viačeslava Kasatkina Prešovu proti Winterthuru nestačilo. (Autor: TASR)
Ján Leško|17. nov 2021 o 14:55

Prešovské mužstvo by mala čoskoro posilniť zranená opora.

PREŠOV. V treťom kole Európskej ligy šestnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión prepásol veľkú šancu na pripísanie si druhej výhry v A-skupine druhej najprestížnejšej európskej súťaže hádzanárov.

Tatran Prešov v prvom polčase viedol nad švajčiarskym majstrom Pfadi Winterthur o šesť gólov (15:9). Ak by jeho hráči premenili ďalšie vyložené šance, mohli viesť aj vyšším rozdielom.

Prvú časť napokon vyhrali o štyri góly, avšak druhé dejstvo zverenci trénera Golužu doslova zbabrali.

Na začiatku zápasu mala hra prešovského tímu fazónu. Mužstvo hralo nápadito, solídne v útoku a za obranou vytiahol brazílsky brankár Tatrana Marcos Colodeti niekoľko skvelých zákrokov.

Švajčiari po prestávke po ľahkovážnych stratách domácich úspešne zakončovali svoje akcie a Prešov mal razom veľké problémy.

Kasatkin žiaril, Pacheco sklamal

Tréner Tatrana Slavko Goluža síce po zápase tvrdil, že ako tréner sa naň veľmi dobre pripravil.

Svojim zverencom vraj dal všetky informácie, ako treba proti švajčiarskemu súperovi hrať.

V druhom polčase to však vôbec s jeho slovami nekorešpondovalo. Na vysunutú obranu súpera mužstvo nedokázalo nájsť recept.

Hráči si nevedeli prihrať a vyzeralo to, akoby tímu dochádzali sily. Pár dobrých zábleskov tam predsa len bolo.

Predovšetkým výkon ruského pivota Kasatkina, strelca ôsmich gólov, mal vysoké parametre.

Na strane druhej, sklamaním boli akcie brazílskej spojky Pacheca. Predovšetkým séria nepresných prihrávok a chabých streleckých pokusov v rade za sebou.

Tréner ho však napriek tomu nevystriedal, teda aspoň na kratší čas. Absentovala aj streľba zo stredných či väčších vzdialeností.

Na takú má predpoklady kapitán Tatrana Rábek. Jeho schopnosti ale využité v tomto dueli neboli.

Prešovský tím chcel nadviazať na domácu výhru v prvom kole A–skupiny Európskej ligy nad španielskym klubom CD Bidasoa Irun i odčiniť vysokú prehru na pôde nemeckého Fuchse Berlín.

Hrať dobre len jeden polčas však na to zjavne nestačilo.

Zranený v Doboji, operovaný v Moskve

Tatran Prešov mal na lavičke šestnásť hráčov, no zápas s Pfadi Winterthur odtiahla viac-menej polovica z nich.

Skúsený harcovník Alexander Radčenko či šikovný mladík Kravčák do hry nezasiahli.

Len v hľadisku Tatran handball areny sedel dlhodobo zranený asistent kapitána Roman Carapkin. Takisto bieloruská spojka Kuran, ktorý si na jednom z predzápasových tréningov vážne zranil palec.

Carapkin, "vyučená" spojka v Prešove preorientovaná na post pivota, chýba mužstvu už poriadne dlhý čas.

V auguste tohto roku pred generálkou na novú sezónu na Medzinárodnom turnaji šampiónov v Doboji (BaH) odohral Prešov prípravný duel s bosnianskym Boracom Banja Luka.

Dohral ho aj Carapkin a žiadne náznaky zdravotných problémov nepociťoval.

Na druhý deň po presune do Doboja už mal vysoké horúčky a pre stupňujúce bolesti ľavého lakťa a pravého kolena nemohol vstať z hotelovej postele.

Musel ísť do nemocnice, kde mu tamojší lekári zistili zlomeninu lakťa. Presnú diagnózu zranenia kolena však pre silný opuch nezistili.

Po návrate na Slovensko podstúpil operáciu lakťa a liečbu kolena. Po nejakom čase mu špeciálnu ortézu z lakťa sňali.

Čakala ho rehabilitácia, na ktorú sa so súhlasom klubu vydal autom do rodnej Moskvy. Pred pár dňami sa už objavil znovu v Prešove.

„V zápase so Švajčiarmi mi neprislúcha vyjadrovať sa ku konkrétnostiam. Od toho je tam tréner aj hráči, ktorí ho odohrali. Konečný rezultát mrzí aj mňa samotného. Chlapci veľmi chceli, všetko v príprave smerovalo k úspechu. Zo začiatku to vyzeralo naozaj nádejne. Škoda druhého polčasu, naše mužstvo si zápas prehralo vlastne samo,“ vravel Carapkin.

Proti Francúzom už chce hrať

Momentálne už Roman Carapkin spolupracuje s klubovým fyzioterapeutom a pomýšľa na skorý návrat do zápasového diania.

„Ortézu z ruky mi sňali v Prešove, pred odchodom do Ruska. Ľavú ruku som však nemohol poriadne vystrieť, čo mi prekážalo pri šoférovaní a tak musela ísť za volant aj manželka."

V Moskve vyhľadal lekára, ktorý mu pred siedmimi rokmi operoval koleno.

Keď sa mu posťažoval, že napriek cvikom nemôže ruku riadne vystrieť a v lakti stále pociťuje prudkú bolesť, odporučil mu špecialistu na podobné diagnózy.

Ten zistil, že v lakti mám naďalej úlomok kosti, ktorý treba odstrániť operačne. Tento fakt bol konzultovaný aj s inými lekármi-špecialistami, ktorí prikývli, že pod skalpel jednoznačne treba ísť," podotkol Carapkin.

Po vyše mesiaci strávenom v Rusku je opäť v Prešove.

Tu rehabilitujem a postupne sa zapájam do určitých tréningových činností. Samozrejme, najradšej by som bol so spoluhráčmi na ihrisku. Momentálne to vyzerá tak, že koncom tohto mesiaca, možno aj proti francúzskemu Toulouse v Európskej lige, by som mohol byť už mužstvu k dispozícii.“

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tréner sa vraj na zápas pripravil dobre. V druhom polčase to vidieť nebolo