Tatran sa po nevydarenej sezóne posilnil. Brazílčan sa predviedol, Francúz však musí ukázať viac

Tomáš Rečičár v drese Tatrana Prešov.
Tomáš Rečičár v drese Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|8. aug 2023 o 11:30

Hádzanári Tatrana Prešov majú aj nového kapitána.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov v rámci prípravy na sezónu 2023/2024 odohrali doposiaľ štyri prípravné duely s dvoma zahraničnými súpermi.

Všetky skončili víťaznými koncovkami sedemnásťnásobného slovenského hádzanárskeho šampióna.

Súpermi Prešovčanov boli v Poľsku Grupa Azoty Unia Tarnow, v Maďarsku Handballeszse Kft. Eger.

Obaja účastníci najvyšších súťaží vo svojich krajinách. V Tarnowe vyhral Tatran 33:28, v Egeri 31:27 a úspešný bol aj domácich odvetách s týmito mužstvami.

V piatok štvrtého augusta vyhral Tatran Prešov v domovskej Tatran handball arene (THA) nad Egerom 29:28 (15:11). Na druhý deň uspel aj v stretnutí s Tarnowom 25:22 (11:11).

VIDEO: Tréner Pavol Jano hodnotí zápas Tatran Prešov - Eger

Novici, navrátilci i mladíci

Na prekvapenie, po nevydarenej predošlej sezóne, v ktorej Tatran neobhájil majstrovský titul, do THA prišlo na prípravné zápasy značné množstvo fanúšikov zelenobielych.

V novo formujúcom sa prešovskom tíme predstavilo aj viacero nových tvárí, ale aj navrátilcov po vystrábení sa z vážnejších dlhodobých zranení.

K staronovým tváram patrí chorvátsky brankár Mario Cvitkovič, ktorý sa do Prešova vracia po troch rokoch strávených na angažmánoch vo Švajčiarsku a vo Francúzsku.

Ľavoruký krídelník Josef Hozman, odchovanec pražskej Dukly je späť po dvoch sezónach v Považskej Bystrici.

Z mládežníckej akadémie nemeckého VFL Gumersbach prišiel odchovanec Tatrana, ľavoruká pravá spojka Daniel Polanský.

Novicmi v Tatrane sú pivot Márk István Kovács, Maďar, ktorý je v Prešove od začiatku prípravy štvrtého júla prišiel z rumunského klubu CSM Oradea. Ďalší dvaja hráči sa do prípravy v prešovskom klube zapojili len pred pár dňami.

Obaja, francúzska spojka Adama Sako i brazílsky pivot Lucas Araxá prišli po ostatnom pôsobení v španielskom klube Balonmano Burgos. A obaja debutovali vo farbách Tatranu v domácom zápase s maďarským Egerom.

Hádzanári Tatrana Prešov v príprave proti Egeru.
Hádzanári Tatrana Prešov v príprave proti Egeru. (Autor: Facebook QHB-Eger férfi kézilabda csapat)

V lepšom svetle sa ukázal pivot Araxá. Pravdu povediac, obaja ale nastúpili na premiérový zápas iba krátko po svojom príchode do Prešova, takže ich výkony boli zrejme limitované aj cestovnou únavou.

Späť sú aj donedávna dlhodobí maródi

Do prípravného i zápasového kolotoča už na stúpili aj ďalší, už uzdravení hráči.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran sa po nevydarenej sezóne posilnil. Brazílčan sa predviedol, Francúz však musí ukázať viac