Ďuriš sa údajným neoprávneným štartom nezaoberal, Kasatkin po oznámení takmer zmeravel

Vjačeslav Kasatkin (vľavo) a Martin Briatka v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica.
Vjačeslav Kasatkin (vľavo) a Martin Briatka v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica. (Autor: TASR)
Ján Leško|11. máj 2023 o 23:05

Tréner Gernát si zažartoval na úkor Kasatkina.

PREŠOV. Obhajca majstrovského titulu v druhom stretnutí finálovej séria Niké handball extraligy, hranej na tri výhry, vyrovnal jej aktuálny stav na zápasy na 1:1 ráznym spôsobom.

Po najtesnejšej výhre MŠK Považská Bystrica v domácim prostredí o jediný gól 30:29 (15:16), Tatran Prešov v domovskej Tatran handball arene odpovedal mimoriadne presvedčivo.

Považanov zdolal vysokým rozdielom dvanástich gólov 32:20 (17:9).

Výborná obrana, skvelý Čupryna, úžasné publikum

Hosťujúci tím pritom nezačal zle. Ujal sa vedenia, v tretej minúte držal nerozhodný stav 2:2. Lenže vzápätí sa domáci utrhli z gólovej reťaze.

Zakrátko viedli o päť, neskôr o desať a zápas, v ktorom súperovi dovolili na ihrisku ozaj málo, ukončili presvedčivým víťazstvom.

Tréner Tatranu Prešov Marek Gernát konštatoval, že výhrou vysokým rozdielom je predovšetkým výborná práca v obrane, za ňou skvelý výkon brankára Igora Čuprynu i úspešná koncovka.

K tomu ešte na záver vyzdvihol výbornú podporu prešovského publika.

Zľava Adam Petrík, Sergio Garcia Lopéz a brankár Ladislav Kovačin v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica.
Zľava Adam Petrík, Sergio Garcia Lopéz a brankár Ladislav Kovačin v zápase Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica. (Autor: TASR)

Gernát vhodne zamiešal krídlami

Najúspešnejším strelcom Prešova bol s ôsmimi gólmi kapitán mužstva Oliver Rábek. Z „hry“ dal síce len jeden gól, no istú ruku mal pri realizácii pokutových hodov.

Dobrým ťahom trénera Tatranu bolo, keď posadil na lavičku pravého krídelníka Erika Fenára, ktorému karta tentoraz nešla. Marek Gernát poslal na pravú krídelnú stranu pravorukého Španiela Lopéza.

A ten pokračoval v úspešnom gólovom ťažení i tam, hoci hral takzvane „cez ruku“. Celkovo dal sedem gólov.

Nuž a na ľavom krídle odviedol kvalitnú robotu sedemnásťročný Damián Mitaľ. Nebolo to však rozhodne iba o týchto ťahoch. Podstatné bolo, že zabral celý prešovský tím.

Nároky fanúšikov i niektorých hádzanárskych expertov sa zhodli aj v tom, že o osude druhého finále môže dosť napovedať fakt, že v drese Tatranu Prešov po červenej a následne modrej karte vylúčený pivot Viačeslav Kasatkin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Ďuriš sa údajným neoprávneným štartom nezaoberal, Kasatkin po oznámení takmer zmeravel