Vyššie šance pre Tatran, smola pre divákov. Islanďania prídu do Prešova bez svetovej hviezdy

Lukáš Urban v drese HT Tatran Prešov.
Lukáš Urban v drese HT Tatran Prešov. (Autor: Facebook Handball Team Tatran Prešov)
Ján Leško|15. feb 2024 o 22:30

Prešovčania si po Aftureldingu trúfajú aj na ďalšieho islandského zástupcu - Hafnarfjördur.

PREŠOV. Dva zápasy, ktoré rozhodnú, ktorý zo súperov postúpi medzi osmičku najlepších klubov v Európskom pohári EHF, sú už na dosah.

Oba osemfinálové súboje medzi Tatranom Prešov a islandským FH Hafnarfjördur sa odohrajú v prešovskej Tatran Handball Arene.

Prvý z nich je na programe v piatok 16. februára o 18.00 h. Druhý odohrajú súperi v sobotu 17. februára o 20.00 h.

V prvom zápase bude ako domáci tím vystupovať FH Hafnarfjördur, v druhom Tatran Prešov. Obidva duely budú rozhodovať Ivo Bosniak a Josip Marič z Bosny a Hercegoviny.

TV program Európskeho pohára EHF
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Tatran Prešov vkročil do zápasového diania v Európskom pohári EHF 2023/2024 v druhom kole, v ktorom po dvoch výhrach (vonku a doma) vyradil české Lovosice.

V treťom kole mal 17-násobný slovenský hádzanársky šampión v súbojoch s islandským Aftureldingom výhodu dvoch domácich zápasov. A tú využil na postup do osemfinále stopercentne.

Doma hodlajú zamiešať postupovými kartami

Výhodu domáceho prostredia Tatran Handball Areny hodlá prešovský tím zúročiť aj v dvoch zápasoch proti Hafnarfjörduru, podobne ako Prešov v slovenskej extralige, aktuálnym lídrom najvyššej islandskej súťaže.

„Samozrejme, tento fakt i ja vnímam pozitívne. Predsa len, hrať pred vlastným publikom, alebo cestovať a odohrať zápas na Islande, je rozdiel. Skúsenosť s dvojzápasom s islandským súperom u nás sme mali v treťom kole.

Postup sme vtedy uhrali. No myslím, že proti Hafnarfjördu to budeme mať podľa mňa o čosi ťažšie,“ mienil Lukáš Urban, asistent zraneného kapitána Tomáša Rečičára.

„Nečaká nás určite nič ľahké. Máme však výhodu domáceho prostredia, v ktorom máme väčšiu šancu zamiešať postupovými kartami,“ pokračoval Urban.

Prešovčanom však mierne uľahčí situáciu skutočnosť, že Islanďania pricestujú na Slovensko bez svetovej hviezdy, ktorá je súčasťou tímu - Arona Pálmarssona.

Hráč FH Hafnafjorduru Aron Pálmarsson.
Hráč FH Hafnafjorduru Aron Pálmarsson. (Autor: X/arnardadi)

Pálmarsson je jedným z najlepších hádzanárov sveta. Aktuálne je kapitánom islandskej reprezentácie. Hral za svetové veľkokluby ako nemecký Kiel, španielska Barcelona či maďarský Veszprém.

Jeho neúčasť je však smolná najmä pre fanúšikov, ktorí mohli v Prešove vidieť veľké hádzanárske meno.

Prešovačania vedia, do čoho idú i čo môžu dokázať

Napriek neúčasti Pálmarssona má Hafnarfjördur v kádri aj ďalších kvalitných hádzanárov, ktorí budú pre Prešov náročnou skúškou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Vyššie šance pre Tatran, smola pre divákov. Islanďania prídu do Prešova bez svetovej hviezdy