Prešovu chýbala energia. Nie je to samozrejmosť, tvrdil tréner tímu z Bundesligy

Slovenský hádzanár Oliver Rábek v drese Tatrana Prešov.
Slovenský hádzanár Oliver Rábek v drese Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Daniel Dedina, TASR|21. feb 2023 o 20:45 (aktualizované 21. feb 2023 o 22:30)

Hádzanári Prešova prišli aj o teoretickú šancu na postup.

Európska liga v hádzanej - skupina A

Tatran Prešov - Göppingen 26:28 (10:13)

Zostava a góly Tatrana: Colodeti, Čupryna - Rábek 10, Lopez Garcia 5, Fenár 2, Ivanovič 2, Kasatkin 2, Urban 2, Carapkin 2, Kravčák 1, Chajan, Gogola, Michalka, Davidovič, Kimák Fejko, Hernandez Caballero

Najviac gólov Göppingenu: Šarac 5, Ellebaek 4, Schiller 4

Rozhodovali: I. Covalciuc, A. Covalciuc (obaja Mold.), TH: 4/4 - 2/2, vylúčení: 2:4

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov prehrali v utorkovom domácom zápase 9. kola Európskej ligy s nemeckým tímom Frisch Auf Göppingen 26:28.

V A-skupine to bola už ich siedma prehra, ktorá ich definitívne pripravila aj o teoretickú šancu na postup do osemfinále. Posledný zápas v súťaži odohrá Tatran 28. februára na palubovke švajčiarskeho Kadetten Schaffhausen.

Prešov potreboval na zachovanie postupovej nádeje zvíťaziť nad nemeckým favoritom a súčasne sa spoliehať na pomoc Schaffhausenu v súboji s Benficou.

Slovenský majster začal s veľkou chuťou, viedol 5:2 i 8:6, no postupne sa začala prejavovať kvalita hostí. Tí ešte do prestávky otočili skóre (10:13).

V druhom polčase nedopustili drámu, udržiavali sa v troj a viacgólovom náskoku a napokon zvíťazili 28:26.

Prešovu nestačil ani výborný individuálny výkon Olivera Rábeka, ktorý bol s 10 gólmi najlepší strelec zápasu.


Hlasy po zápase

Marek Gernát, tréner Prešova: Chýbala nám trochu energia na to, aby sme zápas zdramatizovali. Súper bol veľmi kvalitný, udržiaval si náskok štyroch-piatich gólov. Skúšali sme kadečo. Škoda druhého polčasu, v ktorom sme nevyužili stopercentné šance z protiútokov. Som rád, že sme bojovali do konca.

To, že pred zápasom ešte žila naša šanca na postup, sme vôbec neriešili. Úlohu dnes zohralo aj to, že sme počas zápasu prehrávali. Potom už nikto nechcel veriť tomu, že sa to dá. S Montpellierom sme od začiatku vyhrávali a tie emócie boli rozhodujúce.

Lukáš Urban, hráč Prešova: Ďakujem súperovi za korektný zápas. V prvom polčase nás podržal Marcos Colodeti v bráne. Trocha sme sa trápili v útoku, súper je na tom fyzicky dobre. Dali sme málo gólov. Vyplýva to aj z nahusteného programu, sme už fyzicky vyčerpaní. Konečný výsledok nie je zlý.

Markus Baur, tréner Göppingenu: Videl som zápas Prešova proti Montpellieru a nie je vôbec samozrejmosť tu vyhrať. Sme veľmi radi, že sa nám to podarilo. Hrali sme dobre v obrane a zachytal nám brankár. To bol kľúč k nášmu víťazstvu. V útoku sme mali problémy. Sme na druhom mieste v skupine, čo znamená výhodnejšiu pozíciu v ďalšej fáze súťaže.

Tabuľka skupiny A

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešovu chýbala energia. Nie je to samozrejmosť, tvrdil tréner tímu z Bundesligy