Hádzaná: Slovenský pohár získala Iuventa Michalovce

Hráčky Iuventy Michalovce získali Slovenský pohár po tretíkrát.
Hráčky Iuventy Michalovce získali Slovenský pohár po tretíkrát. (Autor: SITA, AP)
SITA|16. dec 2007 o 12:20

MICHALOVCE 16. decembra (SITA) - Víťazkami tohtosezónnej edície Slovenského pohára v hádzanej žien sa stali najväčšie favoritky - hráčky Iuventy Michalovce. Úradujúce ligové šampiónky si v nedeľňajšom ...

MICHALOVCE 16. decembra (SITA) - Víťazkami tohtosezónnej edície Slovenského pohára v hádzanej žien sa stali najväčšie favoritky - hráčky Iuventy Michalovce. Úradujúce ligové šampiónky si v nedeľňajšom finálovom dueli na vlastnej palubovke poradili so Slovanom Duslo Šaľa 32:27 (15:13) a po tretí raz zdvihli nad hlavu víťazný pohár, ktorým im odovzdal prezident Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Pavol Derfényi.


Výsledok nedeľňajšieho finále Slovenského pohára v hádzanej žien:


  • Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce 27:32 (13:15)

Najviac gólov: Fečová 8, Martanovičová 5, Gáborová 5/5 - Dittelová 11/3, A. Tóthová, Cínová a Rubcová po 4

Pok. hody: 6/5 - 4/4, výlučené: 6 - 6, rozhodovali: Dvorský a Sivák, 1100 divákov


Úvod stretnutia patril Šali, v 19. min však Iuventa dokázala vyrovnať na 8:8. Odvtedy už domáce hráčky udávali tempo zápasu, postupne si vytvorili až päťgólový náskok, ktorý sa im napokon podarilo udržať až do konca. Vypredaná michalovská hala videla kvalitný duel.


Hlasy

Dušan Daniš (tréner): "Viedli sme od polovice zápasu, a potom sme už víťazstvo nepustili z rúk. Diváci si určite prišli na svoje, bolo to veľmi dramatické stretnutie, v ktorom oba tímy predviedli kvalitnú hádzanú."

Darina Braunová (trénerka Šale): "Škoda, že druhý polčas sme úplne nezvládli. Michalove zaslúžene zvíťazili, chcem im pogratulovať k zisku Slovenského pohára"

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzaná: Slovenský pohár získala Iuventa Michalovce