Kukučka nominoval na domáce ME, káder okresal o dve mená

Peter Kukučka.
Peter Kukučka. (Autor: TASR)
SITA|10. jan 2022 o 16:15

Chýbať budú Igor Čupryna a Tomáš Rečičár.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej reprezentácie hádzanárov Peter Kukučka už má jasno v tom, koho bude mať k dispozícii počas majstrovstiev Európy. Tie od 13. do 30. decembra organizujú Slováci spolu s Maďarmi.

Aktuálne sa už hádzanári SR nachádzajú v Košiciach, kde absolvujú súboje základnej F-skupiny proti Nórom (13.1.), Litovčanom (15.1.) a Rusom (16.1.). Ak postúpia, od 20. do 25. januára absolvujú v Bratislave ďalšie štyri stretnutia.

Hlavný kormidelník Kukučka pred odchodom do Košíc z kádra vyradil brankára Igora Čuprynu a späť povolal gólmana Michala Martina Konečného. Na šampionáte sa nepredstaví ani spojka Tomáš Rečičár.

Informácie priniesol oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Na šampionát bez prípravného zápasu

Slováci mali v závere predchádzajúceho týždňa absolvovať dve prípravné stretnutia proti Rakúšanom, obe strany sa napokon dohodli na ich zrušení. Ako dôvod uviedli opatrnosť pred ME v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

"Namiesto zápasov sme trénovali. Nič iné nám nezostávalo. V piatok predpoludním boli chalani v posilňovni, večer sme sa venovali hádzanárskym veciam. V sobotu predpoludním bolo naplánované voľno.

Popoludní bol hádzanársky tréning a už sme mali aj videoanalýzu Nórov. Nášho prvého súpera sme si rozobrali v prípravnom dueli s Holandskom," informoval kouč Kukučka na webe slovakhandball.sk.

Prezradil tiež, že po zrušení duelov proti Rakúšanom bol v hre nedeľňajší súboj proti výberu Bahrajnu, z ktorého napokon tiež vzišlo:

"Súperi nám oznámili, že majú nejaké komplikácie s vycestovaním z Maďarska. Navrhli nám, aby sme pricestovali za nimi do Budapešti, ale s tým sme nesúhlasili, lebo nechceme nikoho ohroziť.

Pôvodne bola možnosť hrať s Bahrajnom už 4. januára, ale keďže sme mali zraz 3.1., bolo to veľmi skoro a navyše už sme mali naplánované súboje s Rakúskom."

Prítomnosť divákov ich potešila

Podľa Kukučku bude zápasová previerka jeho zverencom chýbať.

"Dva duely s Rakúskom by boli optimálne. Jedna vec je trénovať a iné to skúšať proti súperovi, ktorý na dané veci reaguje inak. Rakúsko je kvalitný súper.

Do najťažšieho zápasu na ME, ktorý nás čaká na úvod proti Nórsku, pôjdeme bez prípravného zápasu. Tak to je a musíme k tomu tak pristúpiť.

Už nám nepomôže rozjímanie, že kto a čo nám chýbalo. Musíme sa snažiť zahrať čo najlepšie aj bez zápasovej previerky," poznamenal.

Kouča tímu SR potešilo, že na zápasy ME na slovenskej pôde sa do hľadísk hál v Bratislave a Košiciach dostanú aj diváci.

"Veľmi nás to všetkých potešilo, že kompetentní rozhodli a povolili aspoň štvrtinu kapacity v hale. Dúfame, že títo fanúšikovia nahradia plnú halu, ktorú sme chceli mať, ale nebolo to možné. Aj 25 percent však môže vytvoriť takú atmosféru, aby chalani odovzdali ešte viac zo seba," dodal.

Nominácia Slovenska na ME v hádzanej 2022

Brankári: Teodor Paul, Marián Žernovič, Michal Martin Konečný

Pivoti: Dominik Kalafut, Martin Slaninka, Šimon Macháč

Krídla: Tomáš Urban, Marek Kováčech, Martin Briatka, Lukáš Péchy

Spojky: Jakub Prokop, Tomáš Smetánka, Martin Potisk, Marek Hniďák, Lukáš Urban, Ľubomír Ďuriš, Jakub Mikita, Marek Korbel, Oliver Rábek, Patrik Hruščák

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Kukučka nominoval na domáce ME, káder okresal o dve mená