Slovenský pohár v hádzanej spoznal svojich víťazov. Radujú sa Michalovce a Považská Bystrica

Hádzanárky Iuventy Michalovce oslavujú zisk Slovenského pohára.
Hádzanárky Iuventy Michalovce oslavujú zisk Slovenského pohára. (Autor: TASR)
SITA|11. apr 2022 o 14:00

Hádzanárky Iuventy získali Slovenský pohár už deviatýkrát v rade.

BRATISLAVA. Ženy MŠK Iuventa Michalovce a muži MŠK Považská Bystrica sa stali víťazmi Slovenského pohára v hádzanej v sezóne 2021/2022.

Vo finálových stretnutiach v Topoľčanoch Michalovčanky zdolali hráčky Dunajskej Stredy 23:21, Považania si poradili s tímom HK Košice 28:25.

Hádzanárky zo Zemplína obhájili trofej z vlaňajšky, pričom ju získali rekordný dvanástykrát a už deviatykrát bez prerušenia.

Hráčky Iuventy počas väčšiny finálového duelu viedli.

"Nevedeli sme sa odtrhnúť od DAC. Do stavu 9:5 nám to išlo, ale nevydaril sa nám záver prvého dejstva a súperky sa dostali späť do zápasu. V druhom polčase sme mali mierny náskok, ale prakticky sa hralo až do úplného konca.

Pre divákov to bol pekný duel, ale pre mňa však hrozný. My sme trochu upustili od toho, v čom sme silní, teda z agresivity v obrane a fyzickej hry, z ktorej potom beháme. Tentoraz to tak nebolo, a tak z našej strany to bolo trápenie, ale zase klobúk dole pred výkonom Dunajskej Stredy.

Potvrdilo sa, že keď sa hrá na jedno stretnutie, môže sa stať všetko. Dnes sme boli o kúsok lepší my," zhodnotil tréner víťazného kolektívu Ján Beňadik podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu hádzanej.

Mužské finále bolo tiež veľmi vyrovnané až do 52. minúty, keď Považská Bystrica získala päťgólový náskok (25:20). Košičania síce potom ešte skorigovali, no z trofeje sa štvrtýkrát v histórii tešili Považania.

"Keď sa súper začal doťahovať, museli sme sa predovšetkým upokojiť. Oni riskovali, strieľali z diaľky a Hruščákovi s Guzym to tam padalo. My sme v tých fázach hry urobili v útoku pár chýb, k slovu sa už hlásila aj únava a akoby sme čakali na koniec duelu.

Našťastie, potom prišiel dôležitý zákrok brankára, strela vedľa a úplný záver sme už zvládli," poznamenal kouč víťazov Václav Straka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenský pohár v hádzanej spoznal svojich víťazov. Radujú sa Michalovce a Považská Bystrica