Boli odsúdení na prehru. Prešov uspel v bitke Dávida s Goliášom

Radoslav Antl na striedačke Tatrana Prešov v zápase Slovenského pohára s Topoľčanmi.
Radoslav Antl na striedačke Tatrana Prešov v zápase Slovenského pohára s Topoľčanmi. (Autor: TASR – Milan Kapusta)
Ján Leško|3. feb 2022 o 15:16

Prešov vyhral dvadsaťgólovým rozdielom.

PREŠOV. Na štvrťfinálový zápas Slovenského pohára 2021/2022 v prešovskej Tatran handball arene nielenže prišlo žalostne málo divákov, ale žalostne málo bolo na lavičke aj hráčov hosťujúceho tímu.

Kým nová trénerská dvojica Tatrana Prešov Radoslav Antl a Martek Gernát mala k dispozícii šestnástich hráčov, vedúci družstva Topoľčian Adam Králik len deviatich. Podľa toho to na ihrisku aj vyzeralo.

Hoci sa okyptení hostia všemožne snažili, aj na silno v improvizovanej zostave hrajúcich domácich nestačili. Favorit vyhral o dvadsať gólov a postúpil do semifinále, v ktorom jeho súperom bude 9. februára tím HK Košice.

Trochu zvláštne pohárové štvrťfinále

V THA sa hralo trochu zvláštne pohárové štvrťfinále. Na jednej strane málopočetní hostia, na druhej takmer v plnom zložení domáce mužstvo.

Pravda, zďaleka nie v optimálnom zložení. Z rôznych zdravotných i iných dôvodov sa v zostave Tatrana neobjavili Carapkin, Pachceco, Hernandez, Kuran, Michalka, Fech a Kravčák. Nahradili ich hráči z prešovskej dorasteneckej liahne.

Napriek týmto faktom bolo v zápase dosť zaujímavých momentov.

Padlo aj veľa gólov. Štyridsaťjeden prešovských nebolo vzhľadom na silu súperov ničím výnimočným. Zato dvadsaťjeden topoľčianskych sa zdalo mnohým z tých málo fanúšikov v hľadisku THA priveľa.

Štyri góly Radčenkovcov aj Antla

Na druhej ich strane ich dlane roztlieskali akcie šesťgólových Davidoviča a Fenára, či päť skúseného kapitána Tatrana Rábeka.

Najväčší aplauz si ale vyslúžil najskúsenejší z prešovského tímu, štyridsaťosemročný Alexander Radčenko.

Ten po prestávke predviedol aký má prehľad na ihrisku gólom spred vlastného bránkoviska presnou strelou do opustenej brány hostí.

Zahanbiť sa otcom nedali ani jeho synovia. Starší Kiril dal jeden a mladší Daniil sa prezentoval dokonca dvomi presnými zásahmi.

Rovnako dal o sebe vedieť aj syn hlavného trénera Tatrana Prešov Marco Antl, štyrmi strelenými gólmi. Zase raz platila okrídlená fráza, že jablko od stromu nepadlo ďaleko.

Davidovič a Antl sa spoznali v Maďarsku

Premiérový zápas si odkrútila vo štvrťfinále Slovenského pohára nová posila spojkového radu prešovského Tatrana.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Bosny a Hercegoviny Marko Davidovič hrával za kvalitné kluby v Maďarsku, Srbsku, Poľsku a pred príchodom do Prešova v rumunskom CSM Bukurešť.

Davidovič pricestoval do nového pôsobiska deň pred jediným prípravným zápasom Tatrana na odvetnú časť sezóny v maďarskom Egeri.

Prezentoval sa tam aj dvomi gólmi a dvomi asistenciami. Strelecky uspel aj v prvom oficiálnom stretnutí v drese Tatrana Prešov, v štvrťfinále SP proti Topoľčanom.

„Že som v Tatrane, to je práca trénera Antla, s ktorým som nejaký čas hrával v Maďarsku. Snažím sa mu teda na ihrisku nejakým spôsobom odvďačiť.

A ako inak, než kvalitnými výkonmi a tiež i nejakou gólovou bilanciou,“ povedal nám krátko po záverečnom hvizde zápasu s Topoľčanmi, v ktorom začínal na poste pravej spojky a pokračoval na strednej.

Výhra o dvadsať sa stále ráta

„Podľa mňa to bol dobrý pohárový zápas. Iste, hrali sme bez siedmich hráčov základného kádra. Vyhrali sme však aj tak o dvadsať gólov a to sa ráta,“ podotkol.

„Samozrejme, stále je na čom pracovať, čo zlepšovať. A o to sa vynasnažím aj ja. Iste, nastúpil som na pravej spojke. Avšak ja sa lepšie cítim na strednej.

V tejto pozícii sa snažím, uplatniť herný prehľad, spolupracovať s krídlami i pivotom a tiež rýchlymi reakciami aj vnikať do súperom otvorených priestorov. Zrejme preto si na mňa tréner Antl spomenul, s úsmevom doplnil Davidovič.

„Tatran má stále vysoké ambície. O jeho účinkovaní na Slovensku i v európskych súťažiach mám celkom dobrý prehľad. Rád by som sa pričinil o jeho ďalšie úspechy. Verím, že ak bude zdravie, tie iste prídu,“ dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Boli odsúdení na prehru. Prešov uspel v bitke Dávida s Goliášom