Do výhody sa dostal Prešov. Vo finále proti Považanom si vybojoval mečbal

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
TASR|25. máj 2024 o 20:44

Štvrtý zápas sa bude hrať v stredu 29. mája o 18.00 h v Považskej Bystrici.

Niké Handball Extraliga - 3. finále

Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica 25:16 (12:8)

Rozhodovali: Cipov a Klus, 7 m: 7/6 – 4/2

Vylúčení: 5:7, ČK: 20. Petryčenko za faul, 28. Bystrický (obaja P. Bystrica) za faul

Diváci: 1120

Prešov: Čupryna, Cvitkovič - Mitaľ, Fech, Chajan 3, Sako 1, Kovács, Fenár 3, Kravčák 3, Hozman, Kasatkin 1, Antl 1, Davidovič 1, Barros Araxá, Urban 4, Caballero Hernández 8/6

P. Bystrica: Kovačin, Gálik - Živkovič 2, Macháč 3, Bystrický, Petryčenko, Jurák 2, Ďuriš 1, Ďurana, Urík, Štefina 2, Briatka 3/1, Vallo 1/1, Kvaššay, Žilinčík 2, Gardian.

/stav série: 2:1/

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov sa priblížili k zisku majstrovského titulu. V sobotňajšom treťom stretnutí finálovej série Niké Handball extraligy si poradili s MŠK Považská Bystrica 25:16.

V sérii na tri víťazné stretnutia vedú 2:1. Štvrtý zápas sa bude hrať v stredu 29. mája o 18.00 h v Považskej Bystrici.

Duel mal vyrovnaný priebeh prvých 15 minút. Presne v polovici prvého polčasu bol stav 5:5, následne však domáci zaznamenali štvorgólovú šnúru a získali stretnutie pod kontrolu.

Na prelome polčasu prišla ďalšia gólová séria Tatrana, po ktorej zvýšili náskok z 11:8 na 15:8. Najvyšší náskok mali Šarišania v 54. minúte, keď viedli 22:12.

Hlasy po zápase

Pavol Jano, tréner Prešova: "Som spokojný s prístupom i výkonom mojich hráčov. Dnes nám v obrane klapalo všetko. Som rád, že sme sa poučili z prehry v druhom dueli a teraz môžeme ísť do Považskej Bystrice s cieľom ukončiť sériu."

Václav Straka, tréner P. Bystrice: "Myslím si, že keby sa mohlo ešte niečo pokaziť, tak už toho veľa nezostalo. Dnes hralo vo vývoji zápasu všetko proti nám. Chalani robili, čo mohli, ale chýbalo nám lepšie premieňanie šancí, istota v prihrávkach. Obrana fungovala, ale v útoku sme sa potrápili. Prišli sme o dvoch hráčov, potom nám aj ubúdali sily, keďže sme už nemali takú možnosť rotácie."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Do výhody sa dostal Prešov. Vo finále proti Považanom si vybojoval mečbal