Ján Packa končí na lavičke ženskej hádzanárskej reprezentácie, zväz ho odvolal

Bývalý tréner slovenskej hádzanárskej reprezentácie žien Ján Packa - ilustračná fotografia.
Bývalý tréner slovenskej hádzanárskej reprezentácie žien Ján Packa - ilustračná fotografia. (Autor: Pavel Neubauer TASR)
Sportnet|19. jún 2019 o 17:22

Dôvodom boli neuspokojivé výkony družstva.

BRATISLAVA. Výkonný výbor Slovenského zväzu hádzanej (SZH) jednomyseľne odvolal trénera ženskej reprezentácie Jána Packu.

Viceprezident SZH Ernö Kelecsényi dostal poverenie na rokovanie s kandidátmi, ktorých má predstaviť do 15. augusta.

Vysoké prehry

VV SZH sa na svojom stredajšom zasadnutí zaoberal aj hodnotením vystúpenia ženskej reprezentácie v kvalifikácii tohtoročných majstrovstiev sveta. V play off o postup do Japonska nestačili Slovenky na Švédky po dvoch vysokých prehrách 18:33 a 24:45.

"Hlavným dôvodom odvolania trénera Jána Packu boli neuspokojivé výkony reprezentačného družstva," povedal prezident SZH Jaroslav Holeša v tlačovej správe.

Slovensko sa jedinýkrát kvalifikovalo na svetový šampionát v roku 1995 a obsadilo dvanáste miesto.

Kariéru trénera zváži

"Čo iné mi zostáva, musím toto rozhodnutie akceptovať. S prezidentom i viceprezidentom sme sa bavili a riešili, čo by sme mohli robiť lepšie do budúcnosti. Výkonný výbor však rozhodol takto. Do budúcnosti želám slovenskej hádzanej všetko dobré," povedal na úvod pre agentúru SITA odvolaný kouč.

"Vôbec som nemal pocit, že by to nefungovalo medzi mnou a hráčkami. Nastali však okolnosti, ktoré sa udejú raz za sto rokov. Zranili sa nám dve brankárky, medzi tri žrde musela ísť mladučká. Bez brankárky sa hádzaná hrať nedá, s tým súvisí aj hra obrany i psychika.

Keď každá strela skončí gólom, je to ubíjajúce. Okrem toho nám pre zranenia vypadli aj ďalšie dôležité hráčky ako Szarková či Bujnochová. Keby sme v I. fáze kvalifikácie prehrali s Ukrajinou, teraz by sme neriešili Švédsko.

Dievčatá na konci sezóny neboli tak trénované ako na jeseň. Nemali sme na to, aby sme porazili Švédsko. Samozrejme, ako tréner som zodpovedný za výsledky," poznamenal Packa, ktorý netajil svoje sklamanie.

Šesťdesiatsedemročný Packa sa medzičasom stal kormidelníkom hádzanárok HK Slovan Duslo Šaľa, kde by sa mal s družstvom pokúsiť opäť bojovať o najvyššie priečky. "Ešte zvážim, či vôbec budem pokračovať v trénerskej kariére," vyslovil nečakané slová na záver bývalý vynikajúci brankár pochádzajúci z Vlčian.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Ján Packa končí na lavičke ženskej hádzanárskej reprezentácie, zväz ho odvolal