Prešovčanom nevyšiel prvý polčas, v zápase SEHA ligy podľahli Vardaru Skopje

Tatran Prešov.
Tatran Prešov. (Autor: Twitter SEHA-GAZPROM LEAGUE)
SITA|11. feb 2023 o 10:30

Prvý zápas Prešovčania vyhrali, v tom druhom však ťahali za kratší koniec.

BRATISLAVA. Slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov nenadviazal na víťazstvo z úvodného zápasu a v piatkovom druhom stretnutí B-skupiny 12. ročníka nadnárodnej SEHA ligy prehral na pôde severomacedónskeho Vardaru 1961 Skopje 24:29.

Prešovčanom patrí v tabuľke druhé miesto so ziskom troch bodov a s trojbodovou stratou na vedúci Vardar, ktorý odohral o jeden duel viac.

Zverenci trénera Mareka Gernáta v závere januára zdolali súpera zo Skopje v domácom prostredí 27:23 a prerušili 13-zápasovú šnúru bez víťazstva proti 5-násobnému víťazovi súťaže a dvojnásobnému šampiónovi Ligy majstrov.

Kapitán Tatrana Oliver Rábek bol aj v piatkovej odvete proti Vardaru najlepší strelec duelu a opäť zaznamenal desať gólov.

VIDEO: Gól Olivera Rabeka

"Bol to dobrý zápas v peknej atmosfére. Málokedy hráme v takejto kulise a možno aj to v niektorých momentoch rozhodovalo. V prvom polčase sme mali problém presadzovať sa v útoku a dali sme len desať gólov.

Keď sme mali nejakú šancu, brankár zakročil a my sme aj vyložené šance nepremenili. Nedali sme aj sedmičku. Desať gólov do prestávky je strašne málo na to, ak sme chceli byť úspešní na takto horúcej pôde," zhodnotil tréner Gernát piatkový súboj v Skopje na klubovom webe.

Hráči Tatrana zaznamenali rozhodujúcu stratu v prvom polčase, v ktorom strelil o päť gólov menej ako súperi (10:15) . V druhej časti hry skórovali oba tímy 14-krát.

"Prvý polčas sa nám nevydaril, v obrane ani v útoku sme na súpera nestačili. V druhom sme zabojovali a lepšie nám išla lopta z ruky, no urobili sme veľa technických chýb aj chýb v obrane," uviedol pivot Roman Carapkin, ktorého doplnil spoluhráč Viačeslav Kasatkin: "Zápas bol dobrý.

Na súpera sme sa pripravovali, no prvý polčas ukázal, že sme niektoré veci nedokázali splniť. V druhom polčase to bolo lepšie, ale Vardar bol lepší. Bojoval o každú loptu a zaslúžene uspel."

Šarišania sa v SEHA lige najbližšie predstavia 21. marca doma proti srbskému Partizanu Belehrad (18.00 h), odveta je na programe 27. marca v Belehrade (18.00 h).

Tabuľka skupiny B

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešovčanom nevyšiel prvý polčas, v zápase SEHA ligy podľahli Vardaru Skopje