Tatran Prešov má náhradu za nevýrazného Srba, prichádza posila z Francúzska

Djordje Golubovič v drese Tatrana Prešov.
Djordje Golubovič v drese Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|16. dec 2022 o 15:08

Ak sa v Tatrane uplatní, na predĺžení kontraktu sa iste budeme vedieť dohodnúť, vraví Pupík.

PREŠOV. Určite nie celkovou spokojnosťou naplnenú prvú časť sezóny 2022/2023 zavŕši sedemnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión dvomi stretnutiami počas nasledujúceho víkendu.

V sobotu o 19.30 h nastúpi Tatran Prešov v rámci slovenskej Niké handball extraligy na ihrisku Slova Modra.

Na druhý deň o sedemnástej v domovskej Tatran handball arene privíta v zápase českej Chance extraligy Sokol Nové Veselí.

Spojka zatiaľ na pol roka

Do prípravy na pokračovanie sezóny , ktorú by mal Tatran Prešov odštartovať v utorok 3. januára 2023, nastúpi aj so zmenami v hráčskom kádri.

Isté je, že v kádri úradujúceho slovenského majstra nebude figurovať ľavoruká srbská spojka Djordje Golubovič. Prešovčania však zaň už majú zaujímavú náhradu.

„Zatiaľ do konca aktuálnej sezóny sme podpísali kontrakt s Poliakom Lukaszom Gogolom,“ prezradil čerstvú novinku generálny manažér Tatranu Prešov Stanislav Pupík.

„Ide o dvadsaťpäťročnú pravorukú spojku (192cm/95kg) použiteľnú v podstate na všetky posty spojkového radu, prichádzajúcu k nám z klubu francúzskej Starligue Selestat Alsace HB.

V Poľsku bol pred angažmánom vo Francúzsku hráčom Górniku Zabrze, s ktorým má na konte aj štarty v Pohári EHF. Ak sa v Tatrane uplatní, na predĺžení kontraktu sa iste budeme vedieť dohodnúť.“

Nad Brazílčanom Pachecom veľký otáznik

Priaznivcom prešovskej hádzanej je iste známe množstvo zranení, ktoré prenasledovali hráčov od začiatku sezóny. Niektorí sú stále na listine maródov, no s niektorými Tatran predčasne rozviazal profesionálne zmluvy.

„S Golubovičom sme ju predčasne, k 31. 12. 2022 ukončili z dôvodu neuspokojivej výkonnosti. Iné je to v prípade Brazílčana Pedra Pacheca. Aj s ohľadom na dlhodobo vleklý zlý zdravotný stav zrejme už rátať nemôžeme.

Na listine rekonvalescentov pravdepodobne dlhší čas bude po zložitej operácii ramena talentovaný krídelník Marco Antl. Ďalšiu operáciu má za sebou skúsený hádzanársky univerzál Dominik Krok.

Nie je vylúčené, že zo zdravotných dôvodov s hádzanou skončí. Potešiteľné na druhej strane je, že zdravotných ťažkostiach začal individuálne trénovať náš mladý hráč spojkového radu Jakub Kravčák. Predpokladám, že po novom roku sa už naplno zapojí do prípravy s mužstvom,“ mienil Pupík.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran Prešov má náhradu za nevýrazného Srba, prichádza posila z Francúzska