Antl: Máme jednu z najťažších skupín. Tatran na úvod Európskej ligy s obhajcom

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: TASR – Milan Kapusta)
Ján Leško|24. okt 2022 o 14:15

Tatran Prešov začína doma s obhajcom prvenstva SL Benfica Lisabon.

PREŠOV. Hádzanári Tatranu Prešov po zápasoch v slovenskej a českej extralige i úspešnom vykročení v Slovenskom pohári, nastúpia v tejto sezóne aj na prvý duel, po Lige majstrov druhej najvýznamnejšej európskej súťaži hádzanárov, v Európskej lige EHF.

Slovenský hádzanársky šampión bude o postup kvarteta tímov z A – skupiny EL súperiť s portugalským klubom SL Benfica Lisabon, minuloročným víťazom tejto súťaže, francúzskym Montpellier HB, nemeckým Frisch Auf Goppingen, švajčiarskym Kadetten Schaffhausen a maďarským Fejér – BAL Veszprém.

Jedna z najťažších skupín

Tatran Prešov vkročí do zápasového diania v jednej z najťažších skupín s obhajcom prvenstva SL Benfica Lisabon stretnutím v domovskej Tatran handball arene.

Riadiaci orgán súťaže ho stanovil na utorok 25. októbra so začiatkom o 20.45 h. Povedú ho kosovskí arbitri A. Vitaku a M. Vitaku.

„Skupina A – Európskej ligy je považovaná za jednu z najťažších. To však nič nemení na našom zámere, zápasy v nej vyhrávať,“ nádejne sa vyjadril deň pred stretnutím s Benfikou Lisabon hlavný tréner Tatranu Prešov Radoslav Antl.

O jednoznačnom cieli prešovský kormidelník hovoriť nechcel aj vzhľadom na enormnú silu a kvalitu súperov.

Skôr je to o želaní, byť v kvartete postupujúcich klubov. Samozrejme, už len pohľadom na zastúpenie špičkových klubov v skupine je jasné, že to ľahké mať veru nebudeme.

Osobne verím, že ak ostaneme aspoň pri súčasnom zdravotnom stave v mužstve, teda že nás neprekvapia nejaké ďalšie zranenia, ktoré nás od začiatku sezóny prenasledovali, určite sa popasujeme o dobré výsledky," povedal Antl.

Tatran doma začína v pohárovej Európe súperom najzvučnejším, vlaňajším víťazom EL Benfikou Lisabon.

Ich mužstvo by sa podľa mňa nestratilo ani v prestížnej Lige majstrov. O jednotlivých hráčoch portugalského tímu vari nemusím, rozprávať. Každý jeden v podstate má kvality európskeho či svetového rangu.

Nám neostáva iné, než s ním hrať na maximum, biť sa na ihrisku o každú loptu. Hrať nanajvýš koncentrovane a hrať čím menej na postavenú obranu súpera. Skôr po kvalitnej obrane potiahnuť rýchly prechod do útočnej fázy. Spokojný budem, ak mužstvo odvedie maximum, Benfike sťaží rolu favorita zápasu a možno aj prekvapí,“ povedal Antl.

Benfika s dvojmetrovými i stokilovými hráčmi

Kapitán mužstva Oliver Rábek neskrýva spokojnosť nad faktom, že vyžrebovali do jednej z najťažších skupín.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Antl: Máme jednu z najťažších skupín. Tatran na úvod Európskej ligy s obhajcom