Tatran Prešov vstúpil do Európskeho pohára úspešne, vyhral na palubovke českého tímu

Lukáš Urban v drese HT Tatran Prešov.
Lukáš Urban v drese HT Tatran Prešov. (Autor: Facebook Handball Team Tatran Prešov)
TASR|14. okt 2023 o 19:10 (aktualizované 14. okt 2023 o 21:35)

Odveta je na programe v sobotu 21. októbra o 18.00 h v Prešove.

Európsky pohár EHF - 2. kolo, 1. zápas

HK FCC Město Lovosice - Tatran Prešov 28:32 (15:18)

Najviac gólov: Chotěborský 8, Kupa, Hnidák po 5 - Sako, Urban, Hernandez po 5, Rečičár, Hozman, Kasatkin po 4

Rozhodovali: Antičová, Jakovljevičová (obe Srbsko)

LOVOSICE. Hádzanári Tatrana Prešov vyhrali v prvom zápase 2. kola Európskeho pohára EHF na palubovke českého HC FCC Město Lovosice 32:28.

Odveta je na programe v sobotu 21. októbra o 18.00 h v Prešove.

Prešovčania odplatili „lovcom“ z Lovosíc dve tesné prehry z uplynulej sezóny českej extraligy. Najlepšími strelcami Tatrana boli traja päťgóloví hráči - Lukáš Urban, Adama Sako a Pavel Hernández.

Ešte predtým čaká na zverencov trénera Pavla Jana domáce stretnutie v slovenskej extralige, v ktorom v stredu 18. októbra o 18.00 h privítajú na svojej palubovke tím ŠKP Bratislava.

Hlasy po zápase

/zdroj: Tatran Prešov/

Pavol Jano, tréner Tatrana Prešov: "Každý zápas, ktorý vyhráte, sa vám páči. Ale všetko, čo som povedal pred zápasom, sa potvrdilo. Myslím si, že Lovosice sú veľmi dobrý súper. Veľmi dobre sa na nás pripravili a bol to veľmi náročný boj o každý centimeter. Vedel som, že rozhodnú obrany. Aj som sa potešil, keď vylúčili Horáka, ale Lovosice bránili ešte lepšie.

Bojovali a trochu nám to ešte sťažili. Museli sme siahnuť na dno síl. Potvrdilo sa, že česká liga je kvalitnejšia a Lovosice hrajú kvalitnejšie zápasy. My takéto potrebujeme, preto by bolo dobré, aby sme doma vyhrali, postúpili a hrali v tejto súťaži ďalej."

Mario Cvitkovič, brankár Tatrana Prešov: "Vedeli sme, že toto bude pre nás veľmi ťažký zápas. Dobre sme sa naň pripravili. Ukázali sme dobrú hru v obrane. Vyhrali sme o štyri góly a vieme, čo nás teraz čaká v Prešove. Budeme sa chcieť pripraviť ešte lepšie, chceme postúpiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran Prešov vstúpil do Európskeho pohára úspešne, vyhral na palubovke českého tímu