HC DAC zvíťazil v odvete, do semifinále Európskeho pohára však nepostúpil

Tréner HC DAC Viktor Debre.
Tréner HC DAC Viktor Debre. (Autor: TASR - Edmund Örzsik)
TASR|19. feb 2022 o 22:02

Hádzanárky vypadli z play-off EHF.

EHF Európskeho pohára - odveta štvrťfinále

HC DAC Dunajská Streda – ŽRK Bekament Bukovička Banja 30:29 (17:15)

Zostava a góly DAC: Oguntoyeová, Magerová, Oláhová – Élővá 11/3, Juhosová 6, Rajnohová 3, R. Bíziková 2, Pénzesová 5, N. Némethová 1, K. Pastorková 1, Mészárosová, Jagodičová 1, Sáriová, Demeterová

Najviac gólov: Stepanovičová 7, Radoičičová 6, 7 m hody: 4/3 – 6/3, vylúčenia: 1 – 1

DUNAJSKÁ STREDA. Hádzanárky HC DAC Dunajská Streda nepostúpili do semifinále EHF Európskeho pohára. V domácej odvete zdolali srbský ZRK Bukovička Banja 30:29, no v prvom zápase prehrali 23:30 a tak sa so súťažou rozlúčili.

DAC Dunajská Streda nemala pred odvetou ľahkú úlohu, keďže musela zmazať sedemgólové manko z prvého zápasu, navyše z kádra pre zranenia a choroby vypadli viaceré opory.

DAC začal odvážne, išiel hneď do vedenia, ktoré si udržiaval až do 19. minúty. Hostia vyrovnali v 19. minúte a o dve minúty neskôr išli aj do vedenia.

Pri 7-metrových hodoch sa zaskvela brankárka Oguntoyeová, ktorá chytila až tri, ale dvakrát inkasovala z odrazených lôpt.

DAC sa však nevzdávala do polčasovej prestávky išli za stavu 17:15. Druhý polčas začali lepšie hostky, ktorí otočili a išli rýchlo do vedenia.

Zápas bol napínavý až do poslednej minúty, keď DAC dal rozhodujúci gól a vyhral. Gólovo sa blysla Beatrix Élővá, ktorá sa presadila až jedenásťkrát.

Hlas po zápase:

Viktor Debre, tréner DAC: "Odohrali sme veľmi vážny zápas proti dobrému súperovi, ktorého sme dokázali zdolať o gól. Podľa mňa je to obrovský výsledok. V našich silách dnes nebolo vyhrať o sedem-osem gólov, nemali sme na to ani šancu. Neboli sme v takej situácií, bolo nás málo, a navyše niektoré opory nemali svoj najlepší deň. Súper mal veľmi skúsené mužstvo a skoro všetky naše chyby potrestal. Nakoniec sme veľmi radi, že sme vyhrali o gól. Chceli sme postúpiť, ale tentokrát nám to nevyšlo, možno o rok. Dostali sme sa medzi osem najlepších. Tento zápas pre nás neprišiel v najlepšom čase, mali sme veľa zranených a chorých. Na takéto zápasy sa musíme pripraviť s najlepším mužstvom. Dnes sme neboli takým mužstvom, akým zvykneme byť. Napriek tomu som na družstvo hrdý."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»HC DAC zvíťazil v odvete, do semifinále Európskeho pohára však nepostúpil