Hadamczik končí pri reprezentácii Česka, vynadal novinárom

Alois Hadamczik pri hokejovom výbere Česka skončí.
Alois Hadamczik pri hokejovom výbere Česka skončí. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|24. feb 2014 o 15:03

Medzi možnými nástupcami sa spomína sa Růžička, Jandač, Říha, no i tréner Slovenska Vůjtek.

PRAHA. Tréner českej hokejovej reprezentácie Alois Hadamczik v Hitrádiu Orion oznámil, že po šiestom mieste na zimných olympijských hrách v Soči končí vo svojej funkcii.

Ako dôvod uviedol okrem iného útoky zo strany niektorých novinárov. Informáciu o Hadamczikovej rezignácii potvrdil českému serveru iDNES.cz aj zväzový hovorca Zdeněk Zikmund.

"Rozhodol som sa len v pondelok a popoludní som to oznámil prezidentovi hokejového zväzu Královi," povedal Hadamczik.

Zmenil názor

"V takomto prostredí sa mi nechce ďalej pracovať. Je to pre mňa hrozne ťažká situácia. Uhral som toho, myslím, dosť. Veľa trénerov by sa potešilo, ak by mohli stáť tak vysoko. Mne sa ťažko odchádza, pretože národný tím som trénoval vždy s hrdosťou, " povedal Hadamczik.

Český výber skončil vo štvrťfinále turnaja na USA 2:5, Hadamczik sa ocitol pod veľkým tlakom kritiky a zmenil názor.

"Vravel som, že nenechám ubližovať sebe, mojej rodine, hokejovému hnutiu, ktoré potrebuje sponzorov a peniaze. Nie je vôbec možné, aby som zostal," oznámil Hadamczik.

"Po dvoch medailách som mohol odísť a povedať, nech to vezme niekto iný, pretože sa nedá stále ako na bežiacom páse vyhrávať. Ak sa stalo, čo sa stalo a chcú mi rozkazovať nímandi, ktorí iba píšu do novín, nemajú žiadnu školu a začínajú mi hovoriť aký mám a nemám systém, či som s niekým hovoril a nehovoril, či mal brankár chytať alebo nemal, tak som si povedal, nech to robí niekto iný. Od dnešného dňa nebudem národný tím trénovať, budem ho sledovať a budem mu fandiť," dodal Hadamczik.

Ešte pred pár dňami sa na veci pozeral inak.

"Tento tím som vybral a zodpovedám zaň. Rovnako aj za výsledky. Nevidím však dôvod, aby som vo chvíli, keď prehráme s USA, uvažoval o rezignácii alebo zotrvaní pri tíme. S konečným výsledkom nemôžeme byť spokojní. Okrem prvej polovice zápasu so Švédskom však mužstvo pracovalo dobre," povedal po vypadnutí v Soči Hadamczik.

Spomína sa aj Vůjtek

V českej verejnosti i hokejových kruhoch sa diskutuje o jeho nástupcovi.

Verejnosť by si želala na trénerskej stoličke súčasného kormidelníka slovenskej reprezentácie Vladimíra Vůjtka, ten však s veľkou pravdepodobnosťou zostane naďalej pri slovenskom tíme.

Okrem Vůjtka sa spomínajú aj Josef Jandač zo Sparty Praha, Vladimír Růžička zo Slavie Praha či Miloš Říha z Omska. Všetci sú však zmluvne viazaní vo svojich kluboch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hadamczik končí pri reprezentácii Česka, vynadal novinárom