Green nedohral zápas proti Floride

SITA|30. jan 2010 o 17:10

Obranca tímu zámorskej NHL Washington Mike Green nedohral piatkový zápas proti Floride, keď sa zranil po tvrdom strete s Dmitrijom Kulikovom.

WASHINGTON. Obranca tímu zámorskej NHL Washington Mike Green nedohral piatkový zápas proti Floride (1:4), keď sa zranil po tvrdom strete s bekom "panterov" Dmitrijom Kulikovom.

Rodák z Calgary bude navyše pravdepodobne čeliť disciplinárnemu konania za svoj faul lakťom na českého útočníka Michaela Frolíka.

Dvadsaťštyriročnému zadákovi museli pomôcť z ľadu tri minúty pred koncom druhej časti hry, keď sa kolenom "stretol" s Kulikovom. V tretej tretine sa vrátil na lavičku Capitals, no na ľad už nenastúpil a predčasne odišiel do šatne.

Podľa tréner mužstva z metropoly USA Brucea Boudreaua nejde o vážne zranenie: "Predpokladám, že v nedeľu bude hrať. Cítil sa v poriadku, my sme ale nechceli riskovať."

Ofenzívne ladený obranca a jeden z najlepších strelcov momentálne najúspešnejšieho tímu Východnej konferencie nepoznal rozsah zranenia.

"Uvidíme, čo to je. V súčasnosti vám neviem povedať nič bližšie. Nemalo byť to byť nič vážne, no uvidíme," skonštatoval kanadský hokejista, ktorý sa nedostal do predbežnej nominácie na olympijský turnaj vo Vancouveri.

Už pred zranením však Green tvrdo atakoval Čecha Frolíka, za čo si vyslúžil dvojminútový trest. Za tento faul lakťom môže Kanaďan niesť vážnejšie následky, týmto jeho zákrokom by sa totiž mala zaoberať disciplinárna komisia NHL. "Myslím si, že to nebol úmyselný faul. Nesnažil sa ho trafiť lakťom," okomentoval sporný moment Boudreau.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Green nedohral zápas proti Floride