Gavel ďalšie dve sezóny hráčom Bambergu

SITA|30. júl 2010 o 13:12

Slovenský basketbalový reprezentant Anton Gavel predĺžil zmluvu s nemeckým tímom Brose Baskets Bamberg o ďalšie dva roky.

BAMBERG. Dvadsaťpäťročný rozohrávač získal v uplynulom ročníku s Bambergom ligový titul a triumfoval aj v pohári.

Gavel prišiel do Nemecka len ako náhrada v čase, keď mal klub množstvo zranených hráčov. Slovenská jednotka na rozohrávke nemeckého mužstva podpísala pôvodne ešte v novembri minulého roka s tímom Brose Baskets kontrakt len na štyri týždne, ktorý v decembri predĺžili o ďalší mesiac - do 8. januára 2010. Spolupráca napokon trvala až do konca ročníka 2009/2010 a obe strany na ňu nadviažu aj v nasledujúcich dvoch sezónach.

"Sme nesmierne šťastní, že sa nám podarilo udržať si v kádri ďalšiu výraznú oporu. Gavel mal na stole aj ďalšie dve bundesligové ponuky, ale rozhodol sa predĺžiť spoluprácu s nami," cituje slová spokojného generálneho manažéra aktuálneho nemeckého majstra Wolfganga Heydera internetový portál infranken.de. Podľa tohto zdroja mali o slovenského reprezentanta záujem ďalší dvaja účastníci najvyššej nemeckej súťaže Artland Dragons a EWE Baskets Oldenburg. Radosť Heydera môže byť o to väčšia, že obe ponuky boli pre Gavela finančne lukratívnejšie a okrem neho podpísala zmluvu s tímom aj ďalšia minulosezónna opora - americký rozohrávač John Goldsberry.

"Antona veľmi láka štart v Eurolige, aj to určite zohralo úlohu v jeho rozhodovaní. Gavel si rád zmeria sily s najlepšími hráčmi v Európe v prestížnej pohárovej súťaži," povedal na záver Wolfgang Heyder na margo Gavela, ktorý sa pripravuje so slovenskou reprezentáciou na augustovú kvalifikáciu B-divízie o postup do elitnej kategórie budúcoročných majstrovstiev Európy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Gavel ďalšie dve sezóny hráčom Bambergu