Nikdy som medzi rivalmi nevidel toľko objatí, kritizuje Keane po derby

Tréneri Ole Gunnar Solskjaer a Pep Guardiola diskutujú po zápase Manchester United - Manchester City.
Tréneri Ole Gunnar Solskjaer a Pep Guardiola diskutujú po zápase Manchester United - Manchester City. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. dec 2020 o 14:30

Bitka o Manchester sa skončila nerozhodne.

BRATISLAVA. Niekdajší dlhoroční futbalisti anglického klubu Manchester United Gary Neville a Roy Keane skritizovali sobotňajšie mestské derby na Old Trafford proti City.

Súboj 12. kola Premier League sa skončil nepopulárnym výsledkom 0:0.

Iba dve karty v derby?

Fádny duel s minimom šancí, ktorý sa nemohol skončiť inak ako bezgólovou remízou, vytočil predovšetkým druhého menovaného.

"Bolo to naozaj veľmi zlé. Obe mužstvá pritom majú dosť kvality, ale tú sme na ihrisku nevideli. A iba dve žlté karty počas derby? Nikdy som medzi súpermi nevidel toľko objatí a rozhovorov," vyhlásil podľa portálu sport.pl 49-ročný Ír.

Keane, známy kritickými vyjadreniami, si posvietil najmä na stopéra Manchester City Johna Stonesa.

"Rozčúlil ma, keď som počul, ako hľadal pozitíva a rozprával o čistom konte. Bla, bla, bla... Keď chcete vyhrať zápas, musíte riskovať.

Po skončení stretnutia som namiesto hnevu videl akurát šťastné tváre hráčov. Pôsobenie v takýchto kluboch má hráčov zaväzovať k vyhrávaniu zápasov a nie kamarátstvam so všetkými naokolo," dodal.

City zápas nudil

Podľa Garyho Nevilla bol duel medzi United a City "škaredým predstavením, aké nemožno akceptovať".

"Nezbadal som na hráčoch ani tréneroch, že by niektorý z nich chcel vyhrať. Môžeme povedať, že oba tímy hrali v strede týždňa Ligu majstrov, ale nenašiel sa nikto, kto by chcel riskovať.

Som prekvapený, ako na trávniku vyzeral Manchester City. Pôsobili dojmom, akoby sa nudili. V sobotu to nebol tím, ktorý poznáme. A taký nebol ani kouč Pep Guardiola," poznamenal Neville.

Manchesterské tímy v anglickej Premier League po odohraní 11 zápasov výrazne zaostávajú za očakávaniami. United patrí pod vedením nórskeho kormidelníka Oleho Gunnara Solskjaera s 20 bodmi 8. priečka, City má o bod menej a figuruje o pozíciu nižšie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Nikdy som medzi rivalmi nevidel toľko objatí, kritizuje Keane po derby