Gáborík je aj po operáciách rýchlejší ako trištvrtina ligy, tvrdí Prospal

TASR|3. nov 2009 o 12:02

Slovenský hokejista Marián Gáborík neprestáva udivovať svojich nových spoluhráčov v tíme NHL New York Rangers.

New York.

Slovami chvály na adresu 27-ročného krídelníka nešetrí ani jeho dvorný nahrávač Václav Prospal. Podľa českého útočníka ani predchádzajúce zdravotné problémy a séria operácií neubrala Gáboríkovi takmer nič na jeho explozivite a rýchlosti.

Gáborík sa v nedeľu vrátil do zostavy jazdcov po dvojzápasovej prestávke zapríčinenej zranením kolena a vsietil jediný gól vo víťaznom zápase s Bostonom (1:0).

Ani drobná pauza, ani predošlé dve operácie bedrového kĺbu nezanechali na rýchlonohom slovenskom útočníkovi žiadne výrazné stopy.

"Korčuľuje rovnako explozívne ako predtým. Počas kariéry mal smolu na zranenia, no stále platí, že je rýchlejší ako trištvrtina hráčov v lige," vyhlásil Prospal, ktorý od začiatku sezóny nastupuje s Gáboríkom v prvom útoku jazdcov.

Obom sa v úvode ročníka darí, trenčiansky odchovanec si v prvých 13 zápasoch pripísal na svoje konto 19 bodov za 11 gólov a 8 asistencií. Bývalý dlhoročný kanonier Minnesoty odletel v utorok s tímom na stredajší zápas do Vancouveru.

Práve v metropole Britskej Kolumbie mal údajne v lete zakotviť ako voľný hráč, podľa niektorých nepodložených správ si tam mal dokonca už prenajať dom.

"Na tej správe nebola ani štipka pravdy. Niekto si ju vymyslel," zdôraznil v rozhovore pre Vancouver Sun Gáborík, ktorý napokon našiel nový domov na Manhattane. V New Yorku sa cíti mimoriadne spokojný.

"Páči sa mi tu úplne všetko - mužstvo, spoluhráči aj mesto. Vždy sa tu niečo deje," hovorí Gáborík, ktorému neprekáža ani trochu väčšia anonymita oproti tej v Minnesote.

Na ľade Vancoveru by nemal byť "Gabby" jediným slovenským hokejistom. V štvrtom útoku domácich Canucks by mal po boku bitkára Darcyho Hordichuka a staronovej posily Matta Pettingera nastúpiť aj slovenský nováčik Mário Bližňák, pre ktorého to bude druhý štart v slávnej profilige.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík je aj po operáciách rýchlejší ako trištvrtina ligy, tvrdí Prospal